Nutriart: Βοήθεια 6 εκατ. ευρώ στους απολυμένους από το Ευρωκοινοβούλιο

Την παροχή βοήθειας ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση στους απολυμένους της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart καθώς και σε πρώην εργαζόμενους σε βιομηχανίες της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Ρουμανίας, προκειμένου αυτοί να βρουν νέες θέσεις εργασίας, ενέκρινε σήμερα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου, οι σχετικές νομοθετικές πράξεις μένει τώρα να εγκριθούν και από το Συμβούλιο των Ευρωπαίων

Υπουργών το οποίο αναμένεται να ψηφίσει για τις ενισχύσεις στην Ελλάδα και τη Ρουμανία στις 25 Σεπτεμβρίου και για την Ισπανία και την Ολλανδία στις 8 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, 508 εργαζόμενοι της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart απολύθηκαν στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την πτώχευση της εταιρείας. Η κρίση οδήγησε στην κάθετη πτώση της ζήτησης των νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων της αρτοποιίας Nutriart και η διοίκηση της εταιρείας αντιμετώπισε επιπλέον οικονομικά προβλήματα λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές των πελατών της. Την ίδια στιγμή οι ελληνικές τράπεζες αδυνατούσαν να παράσχουν πιστώσεις στην εταιρεία.

Τα 6.096.000 ευρώ της ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ) θα δοθούν για την επανεκπαίδευση των 508 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την εκπαίδευση 505 άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία, μία περιοχή όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων αγγίζει το 60,4%.

Το νομοθετικό ψήφισμα για την Ελλάδα εγκρίθηκε με 624 ψήφους υπέρ, 69 κατά και 11 αποχές. Σημειώνεται ότι εισηγητής για την Ελλάδα είναι ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Γεώργιος Κύρτσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα