O πρόεδρος της Credit Suisse απορρίπτει σχέδια κρατικής στήριξης – “Πήραμε ήδη το φάρμακο”

Ο πρόεδρος της Credit Suisse Group AG, Axel Lehmann, δήλωσε ότι η κρατική βοήθεια “δεν είναι θέμα” για την τράπεζα, καθώς η ελβετική τράπεζα προσπαθεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πελατών, των επενδυτών και των ρυθμιστικών αρχών μετά από μια σειρά παραλείψεων σύμφωνα με το Bloomberg.

Μιλώντας

στο συνέδριο του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Σαουδική Αραβία την Τετάρτη, ο Lehmann δήλωσε ότι δεν θα ήταν ακριβές να συγκριθούν τα τρέχοντα προβλήματα της Credit Suisse με την πρόσφατη κατάρρευση της Silicon Valley Bank, ιδίως επειδή οι τράπεζες ρυθμίζονται διαφορετικά.

“Έχουμε ισχυρούς δείκτες κεφαλαίου, ισχυρό ισολογισμό”, δήλωσε ο Lehmann. “Πήραμε ήδη το φάρμακο”, είπε, αναφερόμενος στο εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο.

Τα σχόλια του Lehmann απηχούν τις παρατηρήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Ulrich Koerner την Τρίτη, ο οποίος ζήτησε υπομονή καθώς ξεκινά το τριετές σχέδιο για την επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία. Η διαδικασία κινδυνεύει τώρα να βαλτώσει σε ένα ευρύτερο ξεπούλημα του χρηματοπιστωτικού τομέα μετά την κατάρρευση αρκετών περιφερειακών δανειστών των ΗΠΑ, η οποία ώθησε τις αρχές εκεί να εισαγάγουν ένα νέο backstop αρκετά μεγάλο για να προστατεύσει τις καταθέσεις ολόκληρης της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα