Spiegel-Πέερ Στάινμπρουκ-SPD : Η Κύπρος θα πρέπει να ενισχύσει τον παραφουσκωμένο τραπεζικό τομέα της και να κλείσει ορισμένα ιδρύματα».

01:13 3/2/2013 - Πηγή: BankWars

«Ναι» για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, μόνο εάν η Λευκωσία τηρήσει ορισμένους όρους, αναφέρει το περιοδκό, επικαλούμενο δήλωση του Πέερ Στάινμπρουκ, πως «η συμφωνία του SPD θα έρθει μόνο υπό ορισμένους όρους. Πριν από οποιαδήποτε συμφωνία διάσωσης, η Κύπρος θα πρέπει να ενισχύσει τον εντελώς παραφουσκωμένο τραπεζικό τομέα της και να κλείσει ορισμένα ιδρύματα».

Επιπλέον, συνείζει το δημοσίευμα,
η κυβέρνηση στη Λευκωσία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το «ξέπλυμα» χρήματος, να εισαγάγει έναν φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

«Η καγκελάριος θα πρέπει να θέσει αυτά τα τέσσερα κριτήρια πολύ γρήγορα. Η συμφωνία μας θα εξαρτηθεί από την αντίδραση», είπε ο Στάινμπρουκ, πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ακολουθεί σκληρή γραμμή απέναντι στη φοροδιαφυγή αφότου επιλέχτηκε ως «υποψήφιος καγκελάριος» του κόμματός του πριν από λίγους μήνες.

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ PIMCO

Ο οίκος Pimco διαβίβασε στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου την τελική του έκθεση για τις κεφαλαιακές ανάγκες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν όταν υπογραφεί το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των διεθνών πιστωτών της.
Keywords
Τυχαία Θέματα