Success Stories Made in Greece: Παρόντες στην εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου Creta Farms και ο όμιλος Καράτζη

Το παρών στην εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου “Success Stories Made in Greece” έδωσαν  η Creta Farms και ο όμιλος Καράτζη, παρουσιάζοντας την πορεία τους.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της θετικής πλευράς της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα ελληνικών εταιριών που διαπρέπουν διεθνώς, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν Ευρωβουλευτές, οικονομολόγοι,  εκπρόσωποι φορέων,  και επιτροπών.

-         Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας,

κύριος Μάνος Δομαζάκης παρουσίασε την πορεία της Creta Farms από τη σύλληψή της έως σήμερα, δίνοντας έμφαση στην επιτυχημένη παρουσία της εταιρίας στην Ελλάδα και στην εξωστρέφεια της. Ο κύριος Δομαζάκης είπε μεταξύ άλλων: “Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συμμετοχή της εταιρίας μας στην παρουσίαση επιτυχημένων και καινοτόμων εταιριών στο Ευρωκοινοβούλιο. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε οι Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς επίσης να παρουσιάσουμε και τα προβλήματα που έχουν ανακόψει την επιτυχημένη μας πορεία στη Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να συνεκτιμηθεί με όσες παράλληλες προσπάθειες γίνονται για μία νέα αρχή για τη χώρα και τις ελληνικές επιχειρήσεις”.

-          Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ, κ. Αντώνης Καράτζης, , αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή και στην ηγετική της θέση στις διεθνείς αγορές διχτυών συσκευασίας, στα θετικά οικονομικά της αποτελέσματα καθώς επίσης και στην ουσιαστική της προσήλωση στην έρευνα και στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Επιπρόσθετα, αξιοποιώντας την ευκαιρία,  τόνισε ότι υπάρχουν υγιείς και πολλά υποσχόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες αναγκάζονται να λειτουργούν κάτω από συνθήκες έντονης χρηματοδοτικής πίεσης και στεγανά προκατάληψης, τα οποία αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξή τους και δεν συνάδουν με το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης.  «Την ώρα που η Ευρώπη αναζητά επενδυτικές πρωτοβουλίες στην ελληνική οικονομία, οι επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να δανείζονται με αρκετά υψηλότερα επιτόκια από τους διεθνείς ανταγωνιστές τους. Την ώρα που όλοι αναμένουν από τις ελληνικές επιχειρήσεις να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική στήριξη για την αναγκαία ρευστότητα που θα ενισχύσει τον εξαγωγικό τους προσανατολισμό. Το μόνο που ζητούν οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι να αντιμετωπιστούν ισότιμα με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα