Το ντέρμπι των αιωνίων έκατσε στο… μηδέν – Super League: Όλα τα αποτελέσματα

Το ντέρμπι των αιωνίων έκατσε στο… μηδέν. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι (0-0) στην Λεωφόρο. Πλέον, μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε στους 43 βαθμούς και βρίσκεται στο +9 από τον ΠΑΟΚ και στο +10 από την ΑΕΚ.

Από την άλλη, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 27 βαθμούς, έχοντας συγκάτοικο τον ΠΑΣ Γιάννινα, άλλα και με ένα παιχνίδι λιγότερο από τους Ηπειρώτες.

Η ένταση και οι πολύ δυνατές μονομαχίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο. Ο χρόνος κύλησε με πολλά φάουλ εκατέρωθεν και ελάχιστες καλές στιγμές καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για να ανοίξει το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο δραστήριος, είχε περισσότερες καλές στιγμές και είχε έξι κερδισμένα κόρνερ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν κέρδισε κόρνερ και περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο ημίωρο με τον Αϊτόρ να σεντράρει στο πίσω δοκάρι όμως κανένας δεν ακολούθησε την πορεία της μπάλας και αυτή έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα (33’) ο Μαουρίσιο βρέθηκε σε θέση βολής ωστόσο το μονοκόμματο σουτ που έπιασε μετά τη σέντρα του Κώτσιρα ήταν τελείως άστοχο.

Στο 41’ ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την καλύτερη φάση στα πρώτα 45 λεπτά, όταν ο Χουανκάρ μπήκε στη περιοχή από πλάγια θέση, έβγαλε γλυκιά σέντρα αλλά ο Μακέντα που έκανε την κεφαλιά αστόχησε.

Τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος στο επόμενο λεπτό (42’) με το σουτ του Ρόνι Λόπες μετά το λάθος του Βιγιαφάνιες που έφυγε η μπάλα έξω.

Ίδια γεύση και στο δεύτερο μέρος με τους «πράσινους» να είναι πιο δραστήριοι αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη φάση, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» που έκλειναν καλά στα μετόπισθεν, έδειχναν ότι είχαν πρώτο μέλημα να κρατήσουν το μηδέν πίσω και λιγότερο για να δημιουργήσουν.

Στο 74’ ο Βιγιαφάνιες δοκίμασε το πόδι του έξω από τη περιοχή στο πρώτο σουτ στο ματς στο δεύτερο μέρος, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Στο 77’ ο Παλάσιος βρέθηκε στο χόρτο πεσμένος στη περιοχή, από τον Ρέαμπτσιουκ αλλά ο Πολωνός ρέφερι παρά τις διαμαρτυρίες έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Τρία λεπτά αργότερα (80’) ο Ιωαννίδης έπιασε κεφαλιά και ο Βάτσλικ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το αήττητο του στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μαουρίτσιο (81΄ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (66΄ Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (46΄ Ιωαννίδης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα, Λαλά (66΄ Καρμπόβνικ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Λόπες (46΄ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58΄ Βαλμπουενά), Τικίνιο (85΄ Βρουσάι)

Με απίθανη ανατροπή ο Παναιτωλικός «τέλειωσε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε με το γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, υπέστη ακόμη μία ήττα-σοκ στο πρωτάθλημα. Ο Παναιτωλικός κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, χάρη στα γκολ των Καρέλη και Μεντόσα και έφυγε θριαμβευτής από το ΟΑΚΑ (1-2).

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 44′, ο οποίος κέρδισε όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων, παρόλα αυτά η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 79′ ο Καρέλης βρήκε στην αντεπίθεση και έκανε το 1-1, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Μεντόσα με ένα απίστευτο σουτ κέρδισε τον Τσιντώτα για το 1-2.

Μετά από αυτήν την νίκη, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, φτάνοντας τους 18 βαθμούς. Από την άλλη, η Ένωση έχασε την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από την κορυφή και τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Σβάρνας (80΄ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (87΄ Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80΄ Σάκχοφ), Μάνταλος, Αμραμπατ (87΄ Γέβτιτς), Γκαρσία (65΄ Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Βργκοτς, Αντούνες (64΄ Μάρτενσον), Λούι, Χουχούμης, Μπαρμπόσα (70΄ Μορσέι), Κορνέλιους, Ντουάρτε, Φλόρες, Μεντόσα, Βέργος (70΄ Καρέλης)

«Όρθιος» στα Γιάννενα ο Ατρόμητος (1-1)

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1, με την ομάδα του Περιστερίου να βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς και στο -4 από τον Ιωνικό και την 12η θέση.

Με το… καλημέρα άνοιξε το σκορ ο Ατρόμητος, καθώς μόλις στα 58 δευτερόλεπτα αγώνα, ο Κουλούρης πήρε τις κόντρες μετά το πρώτο λάθος του Σνάιντερ και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν διήρκησε πολύ, αφού πριν τη συμπλήρωση του τρίτου λεπτού ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα, ο Μπρένερ έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Περέα από κοντά στο δεύτερο την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 1-1.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα (63΄ Λώλης), Περέα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Γκαλβάο, Στρούγγης, Ντένιτς, Καρτάλης (66΄ Χαρίσης), Σάλομον, Σπιριντόνοβιτς (66΄ Μουνίθ), Μπεντινέλι (88΄ Νταβιώτης), Κουλούρης.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου

-Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 1-0

-Λαμία – Ιωνικός 2-1

-Απόλλων Σμύρνης – Αρης 0-0

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν περιμετρικά του γηπέδου, κρατώντας λοστούς και πυροσβεστήρες και φορώντας κράνη. Από τους διενεργηθέντες ελέγχους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: 6 μολότοφ, 11 τσεκούρια, 8 σουγιάδες, 5 μαχαίρια, 7 σιδερένιοι σωλήνες, 6 στειλιάρια, 3 καδρόνια, 3 γκλομπ, 5 κατσαβίδια, 2 σφυριά, 2 αλυσίδες, σκύλα, κόφτης, 5 πυροσβεστήρες, 33 φωτοβολίδες, 3 κροτίδες, 3 βεγγαλικά, 40 κράνη, 5 κουκούλες, πέτρες, μάρμαρα, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 2 γραμμαρίων και τσιγάρο με κάνναβη.

-ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 3-0

Η βαθμολογία:

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα