Unicredit: Ράλι στα κέρδη του 3ου τριμήνου – Aνώτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

Κέρδη καλύτερα των προβλέψεων ανακοίνωσε η UniCredit για το τρίτο τρίμηνο, ενώ αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της χρονιάς.

Η ιταλική τράπεζα, που έχει κάνει προσφορά για την εξαγορά του 9% της Alpha Bank, έκανε γνωστό ότι θα χρησιμοποιήσει την ειδική ρήτρα διαφυγής για να αποφύγει την πληρωμή του φόρου στα υπερκέρδη που επιβάλλει

η ιταλική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, φθάνοντας στα 2,32 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα από τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων, για τα οποία η Ιταλία τον Αύγουστο επέβαλε έναν αιφνιδιαστικό εφάπαξ φόρο, αυξήθηκαν κατά 45% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ενώ επιβεβαίωσε τους στόχους κέρδους και ανταμοιβής επενδυτών για το 2023, η UniCredit εκτιμά ότι το καθαρό περιθώριο επιτοκίου για ολόκληρο το έτος θα ανέλθει συνολικά σε τουλάχιστον 13,7 δισεκατομμύρια ευρώ, οδηγώντας σε μια ελαφρά αναβάθμιση των προβλέψεων για τα έσοδα.

Η διοίκησή της βλέπει τώρα τα καθαρά έσοδα του 2023 πάνω από τα 22,2 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 21,5 δισ. ευρώ. Η UniCredit αναθεώρησε επίσης τον στόχο της για τη δημιουργία κεφαλαίου και τα σταθμισμένα στοιχεία ενεργητικού, ενώ επιβεβαίωσε τους ετήσιους στόχους της για τα κέρδη και τις αποδόσεις των επενδυτών.

Keywords
Αναζητήσεις
unicredit-rali-sta-kerdi-tou-3ou-triminou--anotera-ton-ektimiseon-ta-apotelesmata.htm
Τυχαία Θέματα