Wall Street: Μικρές μεταβολές στους δείκτες, προβλημάτισαν τα πρακτικά της FED

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed (στις 30 με 31 Ιανουαρίου)

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,13% στις 38.612 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά  0,13% στις 4.981 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,32% στις 15.580 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Alex McGrath, επικεφαλής επενδύσεων στην NorthEnd Private Wealth, ο ευρύτερος τεχνολογικός τομέας είναι υπερτιμημένος.
Συνεπώς, το sell off στην Nvidia (-2,85%) και σε άλλα τεχνολογικά brands

θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι επενδυτές συμβιβάζονται με τη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου», σύμφωνα με την οποία τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία συνεχίζουν να αυξάνονται επειδή υπάρχουν αρκετοί επενδυτές πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα.

H πλειονότητα των αξιωματούχων της Fed εξέφρασαν ανησυχία  για τον κίνδυνο πρόωρης μείωσης των επιτοκίων, εν μέσω ευρείας διεθνούς αβεβαιότητας.

«Ενώ οι περισσότεροι συμμετέχοντες επισήμαναν τους κινδύνους από το να κινηθεί η κεντρική τράπεζα γρήγορα για να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική» μόνο «δύο αναφέρθηκαν στα καθοδικά ρίσκα για την οικονομία από τη διατήρηση μιας υπερβολικά περιοριστικής στάσης για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Όπως μετέδωσε  το Reuters, τα πρακτικά δείχνουν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι γενικά συμφώνησαν ότι χρειάζονται μεγαλύτερη βεβαιότητα για την πτώση του πληθωρισμού προτού αναλογιστούν μια μείωση επιτοκίων.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ  ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,31% και το 2ετές κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,66%.

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-mikres-metavoles-stous-deiktes-provlimatisan-ta-praktika-tis-fed.htm
Τυχαία Θέματα