Xρηματοδότηση 500.000 δολλαρίων για την Warply

Στις καλές ειδήσεις της startup σκηνής έρχεται να προστεθεί, από χθες το βράδυ, ακόμη μία: η επένδυση 500.000 δολλαρίων στην Warply μια φρέσκια startup η οποία, εδώ κι ένα χρόνο, έχει κάνει δυναμική εμφάνιση στον τομέα του mobile marketing.

Η ανακοίνωση έγινε στο blog της εταιρείας από τον συνιδρυτή της

Γιάννη Δοξαρά ο οποίος είναι επίσης συνιδρυτής μαζί με τον Δημήτρη Τόγια της Niobium Labs, εταιρείας η οποία αναπτύσσει από το 2009 εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

H Warply, «γέννημα θρέμμα» της Niobium Labs είναι μια startup η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του mobile marketing παρέχοντας μια πλατφόρμα επικοινωνίας – Software as a Service – η οποία επιτρέπει σε brands να σχεδιάζουν διαδραστικές καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω της χρήσης και επικοινωνίας με τη βάση των χρηστών τους, με push notifications.

Αξιοποιώντας εργαλεία του mobile marketing όπως coupons, sweepstakes, qr codes και video μέσα σε ένα πλούσιο και διαδραστικό περιβάλλον, δίνεται η δυνατότητα στους διαφημιστές να στοχεύσουν τους καταναλωτές με βάση την γεωγραφική τους θέση αλλά και την συμπεριφορά τους.

H πλατφόρμα βασίζεται στην ανάλυση της καταναλωτικής συμπεριφοράς και επιτρέπει τη δημιουργία αμοιβαίας επικοινωνίας με τους πελάτες, τη στιγμή που είναι πιθανότερο να αλληλεπιδράσουν με το μήνυμα.

Σημειώνεται ότι η Warply επιλέχτηκε πρόσφατα ως μια από τις 10 πολλά υποσχόμενες startup στην Ευρώπη.

H χρηματοδότηση προέρχεται από γνωστούς επιχειρηματίες όπως ο Απόστολος Αποστολάκης (συνιδρυτής του e-shop, e-food, και πρόσφατα του doctoranytime καθώς και ιδρυτικό μέλος του Openfund), o Δημήτρης Βρανόπουλος (αναλυτής επενδύσεων και στέλεχος της τραπεζικής αγοράς) και ο Νίκος Ηπειώτης (πρώην στέλεχος της Velti και επενδυτής σε internet και mobile startups).

Η εταιρεία θα διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης για επέκταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ και στη Νότια Αμερική, έχοντας ταυτόχρονα το βλέμμα στραμμένο και στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Βραζιλίας.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα