Αχτίδες φωτός για τις οικονομίες Ισπανίας και Πορτογαλίας

00:09 5/9/2013 - Πηγή: BankWars

- Η κυβέρνηση της Ισπανίας αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την πορεία της οικονομίας της χώρας το 2014, αναμένοντας την έξοδο από την παρατεταμένη ύφεση χάρη στην αύξηση των εξαγωγών, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times σήμερα.

Ο Ντε Γκίντος επισήμανε ότι στελέχη του υπουργείου του αναθεωρούν “ελαφρώς” την πρόβλεψη για το 2014, η οποία ως σήμερα έκανε λόγο για ένα ρυθμό ανάπτυξης

+0,5% του ΑΕΠ.

- Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η οικονομία της Πορτογαλίας, η οποία τελεί σε πρόγραμμα στήριξης, δίνει «ενθαρρυντικές ενδείξεις», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ η ΕΕ επιβεβαίωσε ότι η χώρα επέστρεψε σε ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο.

Η Πορτογαλία πέτυχε να κάνει «σημαντικά βήματα» σε ένα «ιδιαίτερα δύσκολο και αντίξοο περιβάλλον», ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Πία Αρενκίλντε.

Σύμφωνα με την Eurostat, επιβεβαιώθηκε η αρχική της εκτίμηση, βάσει της οποίας το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Πορτογαλίας αυξήθηκε κατά 1,1%, αφού είχε συρρικνωθεί κατά -0,4% το πρώτο τρίμηνο. Η Αρενκίλντε επισήμανε ότι η ανάπτυξη αυτή ήταν η πρώτη εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα