Αλ. Χαρίτσης: Ποια η πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Την πολιτική που θα ακολουθήσει η ομάδα όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και της οποίας θα ηγείται ανέλυσε σήμερα Πέμπτη ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε: «Η κοινωνική ανάγκη για να υπάρξει ελπίδα στην κοινωνία παραμένει».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας, ο οποίος θα είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάας των 11 ανεξάρτητων, πρόσθεσε:

«Έχουμε όλες και όλοι μας μια ιστορία πίσω μας… Θα συγκροτήσουμε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς που θέλουμε να απευθυνθεί σε όλο το προοδευτικό ακροατήριο της χώρας, με το ιδεολογικό μας πλαίσιο, με τις προγραμματικές μας αρχές και με έναν λόγο που θα είναι πειστικός και μαχητικός απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ταυτόχρονα θα ανοίγει διεξόδους για το μέλλον… Αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και αυτό απουσιάζει σήμερα από το πολιτικό σύστημα».

Παράλληλα, τόνισε ότι η ελπίδα πρέπει να παραμείνει ζωντανή και ότι δεν μπορεί να γίνει πολιτική «μόνο με ατάκες» αλλά ότι χρειάζεται περιεχόμενο, πρόγραμμα, συμμετοχή της κοινωνίας στη διαμόρφωσή του.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε το επόμενο διάστημα είναι να συνενώσουμε δυνάμεις» ανέφερε, τονίζοντας οτι η εποχή απαιτεί ριζοσπαστικές τομές και ότι οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορούν να συναντηθούν με τις δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, με κινήματα που διεκδικούν κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα.

«Με όλους αυτούς μπορούμε να συναντηθούμε και να συμπορευθούμε στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, εκεί όπου ο λαός θα κρίνει την προσπάθειά μας αυτή» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Keywords
Αναζητήσεις
al-charitsis-poia-i-politiki-pou-tha-akolouthisei-i-nea-koinovouleftiki-omada.htm
Τυχαία Θέματα