Αλ. Τσίπρας από Καλαμάτα: «Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική πρέπει να αλλάξει»

Στην Καλαμάτα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, όπου ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές για την επιχείρηση διάσωσης μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, ενώ αμέσως μετά έκανε δηλώσεις στις οποίες επεσήμανε την ανάγκη να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης.

«Δεν

υπάρχουν λόγια ορισμένες φορές για να εκφράσεις τα συναισθήματά σου μπροστά σε μια τόσο μεγάλη σε έκταση ανθρώπινη τραγωδία» είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχάρη όλο το ανθρώπινο δυναμικό -κρατικό και εθελοντές- που έσπευσε να βοηθήσει.

«Δυστυχώς σε αυτή την Ευρώπη, η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει το ίδιο για όλους τους ανθρώπους» σχολίασε και έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η πολιτική στο μεταναστευτικό «μετατρέπει τη Μεσόγειο σε υδάτινο τάφο».  «Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας… Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει… Είναι αυτονόητο να φυλάσσουμε τα σύνορά μας. Επιβάλλεται όμως να έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Πρέπει ταυτόχρονα να κάνουμε και τα δύο. Απαιτείται αλλαγή μεταναστευτικής πολιτικής, αναθεώρηση του “Δουβλίνου 2”, ένα νέο σύμφωνο μετανάστευσης και νόμιμες οδούς μετανάστευσης, όχι μόνο τύχη» είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας θέτοντας ακολούθως ορισμένα ερωτήματα που αφορούν συγκεκριμένα την τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου.

«Οταν βλέπουν οι Αρχές ένα υπερφορτωμένο πλοίο με 700 ανθρώπους, ποια είναι τα πρωτόκολλα που δεν επιβάλλουν τη διάσωσή του; Ποια είναι η προτεραιότητά μας;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σκοπός του δεν είναι να επιρρίψει ευθύνη στο Λιμενικό, αλλά ότι θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν απέναντι στον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό μας.

«Δεν είμαι εδώ για να βρω ευθύνες, αλλά για να θέσω ερωτήματα καίρια και πολιτικά», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα