Ανοδικά έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι περισσότερες αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, μετά τη διήμερη πτώση,  ενώ τα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή και παραγωγού συρρικνώθηκαν ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Ο κύριος δείκτης της Νότιας Κορέας, ο Kospi, σημείωσε πτώση 3,24% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, διαγράφοντας περισσότερο από το ήμισυ των κερδών του νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, όταν η χώρα επέβαλε εκ νέου την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων. Σήμερα ωστόσο, ενισχύεται κατά 0,23%. Ο Kosdaq έχασε 0,95%, βλέποντας την τρίτη συνεχόμενη ημέρα πτώσης.

Στο μεταξύ, τα κυβερνητικά

στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή τον Οκτώβριο συρρικνώθηκαν κατά 0,2% σε ετήσια βάση στην Κίνα, περισσότερο από την πτώση 0,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν κατά 2,6%, ελαφρώς μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση κατά 2,7%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,252% μέχρι τις απογευματινές συναλλαγές. Ο δείκτης Shanghai Composite της Κίνας σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,02%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 1,49% % και ο Topix κέρδισε 1,36%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε 0,28% υψηλότερα στις 7.014,90.

Στη Wall Street,  οι αμερικανικές αγορές έκλεισαν υψηλότερα, καθώς ο S&P 500 σημείωσε άνοδο για όγδοη συνεχή ημέρα την Τετάρτη, επεκτείνοντας το μεγαλύτερο σερί κερδών των τελευταίων δύο ετών. Ο δείκτης της ευρύτερης αγοράς έκλεισε 0,1% υψηλότερα και ισοφάρισε μια οκταήμερη σειρά κερδών που σημείωσε τον Νοέμβριο του 2021. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,08% στο κλείσιμο σε μια ένατη θετική ημέρα και τη μεγαλύτερη σειρά κερδών του εδώ και δύο χρόνια. Ο  Dow Jones έχασε 0,12% και διέκοψε το καλύτερο σερί κερδών του από τον Ιούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα