Άνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού κατά την τέταρτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να οδηγεί την άνοδο, ενισχυόμενος κατά 2,11%.

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν «άλμα» πάνω από 2% με τους επενδυτές αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα

οποία διαμορφώσουν και την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σχετικά με την επιτοκιακή της πολιτική κατά τη συνεδρίασή της που αρχίζει στις 31 Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικάμ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,11%, ενώ ο κινεζικός δείκτης αναφοράς CSI 300 κέρδισε 0,88%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,04% για να κλείσει στις 7.091 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κέρδισε 1,75%, με τις μετοχές της ιδιοκτήτριας της Uniqlo Fast Retailing να καταγράφουν άνοδο 0,48% εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων  για το σύνολο του έτους που αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,14% και διατηρήθηκε κοντά σε υψηλά δύο εβδομάδων.

Στα επιχειρηματικά νέα ξεχωρίζει η εξεγορά της Pioneer  από την Exxon έναντι 59,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από τον νέο «γάμο» θα προκύψει ένα πετρελαϊκός υπεργίγαντας. Η Exxon πέρυσι είχε κέρδη 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αύξησε τη ρευστότητά της κατά 29,5 δισεκατομμύρια, ενώ η Pioneer επένδυσε, το ίδιο έτος, περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Με την απόκτησή της, η Exxon αποκτά παρουσία σε μια περιοχή που αποτελεί διακαή πόθο για αυτή: Την τεράστια και μεγαλύτερη ανεκμετάλλευτη ενεργειακά λεκάνη Permian στο δυτικό Τέξας και το Νέο Μεξικό. Με την προσθήκη της Pioneer, η Exxon η οποία είναι ο μεγαλύτερος Αμερικανός πετρελαιοπαραγωγός με μέσο όρο παραγωγής 3,8 εκατ. βαρέλια τη μέρα παγκοσμίως και χρηματιστηριακή αξία 436 δισ. δολαρίων, θα αποκτήσει δύο «άσους»

Η Ινδία αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου αργότερα σήμερα με τους αναλυτές του Reuters να προβλέπουν άνοδο 5,5% σε ετήσια βάση.

Keywords
Αναζητήσεις
anodos-sta-asiatika-chrimatistiria-14.htm
Τυχαία Θέματα