ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 65-66 – MEΓΑΛΗ ΝΙΚΗ – ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Σήμερα, ανήμερα της επετείου της ιστορικής νίκης επί της Μπαρτσελόνα στο Παρίσι το 1996 και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, που σήμανε και το πρώτο αστέρι στη φανέλα του, ο Παναθηναικός, Ππέτυχε να κερδίσει με 66-65 τη μεγάλη του αντίπαλο και να “σπάσει”το προβάδισμα έδρας που είχε. Το νικητήριο τρίποντο σημείωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα 8’’ πριν το τέλος του αγώνα, ενώ στην τελευταία άμυνα οι «πράσινοι» σταμάτησαν σε δύο περιπτώσεις τους Καταλανούς.

Ο Παναθηναϊκός

άρχισε το ματς με τον Ξανθόπουλο στην πεντάδα αντί του Ούκιτς. Ο Ελληνας γκαρντ ανέλαβε το μαρκάρισμα του Ναβάρο και συνάμα οι πράσινοι επέλεξαν να αφήσουν και πάλι τον Σάδα. Η Μπάρτσα προηγήθηκε με 5-2 στο 1′ χάρη σε πέντε σερί πόντους του Ναβάρο, αλλά ο Παναθηναϊκός με αιχμή του δόρατος τον Σχορτσανίτη, απάντησε με σεί 0-10 και έκανε το 5-10 στο 4΄. Ομως 2/2 τρίποντα από Σάδα και Ινγκλις έβαλαν και πάλι μπροστά τους Καταλανούς (11-10 στο 5′).
Σε όλο το υπόλοιπο πρώτο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι, κάτι που εκμεταλλεύκαν στο έπακρο οι πράσινοι. Εστω κι αν δεν ήταν εύστοχοι, έκαναν νέο σερί, αυτή τη φορά 0-6 και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 11-16.

Δεύτερο δεκάλεπτο…

Ο Γκιστ με τρίποντο έγραψε το 11-19, η Μπαρτσελόνα έμεινε δίχως πόντο για άλλα δύο λεπτά, αλλά ο 19χρονος Αμπρίνες με τρίποντο σκόραρε για τους γηπεδούχους… Οι Καταλανοί, λοιπόν, βρήκαν επιθετικές λύσεις, ο Χουέρτας ανέβασε στροφές, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν εγκλωβισμένος. Πέραν του Μπράμου που έκανε σπουδαία πράγματα σε άμυνα και επίθεση, οι υπόλοιποι δεν είχαν πεδίο δράσης και η Μπάρτσα πέρασε και πάλι σε θέση οδηγού στο 18′ (26-25).

Εν τέλει το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 32-27, με τον Ναβάρο να βάζει την τελευταία πινελιά με 4 συνεχόμενους πόντους.

Τρίτο δεκάλεπτο…

Η Μπάρτσα άρχισε στο δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς τελείωσε και με 5-0 σερί έκανε το 35-27 στο 22′. Ο Παναθηναϊκός έκανε τρία λάθη σε ισάριθμες επιθέσεις, γεγονός που ανάγκασε τον Πεδουλάκη να πάρει αμέσως τάιμ άουτ.

Οι Καταλανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έφτασαν στο +13 (40-27), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε και αμέσως μείωσε στους 6 (40-34, 43-37). Ολοκλήρωσε δε την επιστροφή του στο παιχνίδι με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Μπράμο και Ούκιτς και ισοφάρισε σε 45-45 στο 28′. Ο Αμπρίνες έδωσε πάλι λύσεις στην Μπάρτσα (50-45), για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 50-48.

ΠΗΓΗ: SUPERBASKET.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα