ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ανησυχία για την επόμενη μέρα

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά και το σημερινό απρόσμενο «ναυάγιο» στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, καθώς η Ρώσοι έστησαν την Ελλάδα στο «ραντεβού», με τον ενεργειακό κολοσσό Gazprom να μην υποβάλλει τελικά δεσμευτική προσφορά.

Ο Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου Αθηνών,

διέσπασε σήμερα και τη ζώνη των 950 μονάδων, αφού προηγουμένως είχε διασπάσει τις 1.100, 1.050 και 1.000 μονάδες. Ο Γ.Δ. έχασε τη στήριξη των 960 μονάδων καθώς και το επόμενο κρίσιμο τεχνικό σημείο των 936 μονάδων.

Παρά το μπαράζ των θετικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα και την αίσθηση ότι το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο, κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι η αγορά οδεύει ολοταχώς προς τις 900 μονάδες, αν δεν καταφέρει να ανακτήσει άμεσα τις 950 μονάδες.

Παράλληλα, ο FTSE25 έχασε τη στήριξη στις 325 μονάδες και όλα δείχνουν πως δύσκολα δεν θα “δοκιμάσει” τις επόμενες στηρίξεις στις 305 και εν συνεχεία τις 280 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, αύριο ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Alpha Bank, επαναδιαπραγματεύονται οι μετοχές της Πειραιώς, αλλά και τα warrants της Alpha Bank, γεγονός που σημαίνει ότι η πορεία των τραπεζικών μετοχών θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα