Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικές τάσεις μετά το ράλι

Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά την αναβάθμιση από τον S&P και το mega deal στην Alpha Bank, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά μεγέθη του γ’ τριμήνου, τα οποία θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της προσεχούς περιόδου. Την ίδια στιγμή, βέβαια, η εστίαση παραμένει και στις γεωπολιτικές εξελίξεις, οι οποίες εξακολουθούν

να επηρεάζουν τις διεθνείς αγορές.

Στο ταμπλό, τώρα, η Alpha Bank διορθώνει ελαφρώς από το ράλι της Τρίτης (+12%), αναδιπλούμενη στο 1,41 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ελεγχόμενες πιέσεις ασκούνται και στις Τέρνα Ενεργειακή – Eurobank, ενώ ανοδικά κινούνται οι μετοχές των ΟΠΑΠ και ΟΛΠ, με τη δεύτερη να λαμβάνει σημαντική ώθηση από τα ισχυρά μεγέθη του γ΄ τριμήνου.

Ο τραπεζικός δείκτης αφομοιώνει τα μεγάλα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο -0,51% και τις 976 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με πτώση -0,08% στις 1.195 μονάδες έχοντας υψηλό στις 1.198,32 μονάδες και χαμηλό τις 1.195,11 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια  

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,17% και 2.960 μονάδες), η μετοχή του ΟΠΑΠ διευρύνεται στο +1% και τα 15,5 ευρώ, με τις μετοχές των ΟΤΕ, Aegean, Quest, Lamda και Autohellas να κερδίζουν άνω του 0,5%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Cenergy περιορίζεται στο -1,3% και τα 5,8 ευρώ. Viohalco και ΕΥΔΑΠ χάνουν από 1%, ενώ η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή μειώνεται κατά 0,7%.

Όσον αφορά τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (+0,41% και 1.921 μονάδες), η μετοχή του ΟΛΠ κάνει μίνι ράλι στο +3,8% και τα 20,4 ευρώ. Άνοδο άνω του 1% εμφανίζουν και οι μετοχές των Παπουτσάνης – Αλουμύλ. Η  Fourlis ενισχύεται κατά σχεδόν 2%, εν όψει της εισαγωγής της θυγατρικής Trade Estates. Αντίθετα, η μετοχή της Κρι – Κρι υποχωρεί στο -1,2% και τα 8 ευρώ.

Συνολικά 40 μετοχές κινούνται θετικά, 29 μετοχές σημειώνουν κάμψη, ενώ 12 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμαίνεται στα 81,6 δισ. ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
chrimatistirio-statheropoiitikes-taseis-meta-to-rali.htm
Τυχαία Θέματα