Δ. Παπαστεργίου για είσοδο στα γήπεδα: «10.000 φίλαθλοι πέρασαν ήδη τα εισιτήρια διαρκείας στο Gov.gr Wallet»

14:05 9/4/2024 - Πηγή: BankWars

Στο νέο σύστημα εισόδου στα γήπεδα με ψηφιακό εισιτήριο στο Gov.gr Wallet, που θα λειτουργεί από σήμερα 9 Απριλίου, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Περίπου 10.000 φίλαθλοι πέρασαν τα εισιτήρια διαρκείας τους στο Gov.gr.wallet

(από τα περίπου 80.000 διαρκείας που υπάρχουν στο σύνολο), αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία προχωρά κανονικά».

Επίσης, υπενθύμισε ότι για έναν μήνα λειτουργούν παράλληλα και το νέο και το παλιό σύστημα, δίνεται δηλαδή ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής στους φιλάθλους μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ενώ από τον Σεπτέμβριο o νέος τρόπος εισόδου αναμένεται να ισχύσει και στους αγώνες των υπόλοιπων αθλημάτων, όπως το μπάσκετ.

«Για τους ανθρώπους πάνω από 67 ετών θα υπάρχει ειδική μέριμνα, προκειμένου η ταυτοποίηση να γίνεται με τον κλασικό τρόπο» τόνισε ακόμη ο υπουργός, ενώ δήλωσε ότι οι μεταβιβάσεις των εισιτηρίων απλών ή διαρκείας είναι ζήτημα των ΠΑΕ και όχι των υπουργείων Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε ότι για οποιαδήποτε απορία προκύψει οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο tickets.gov.gr προκειμένου να πάρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται και πρόσθεσε ότι η διαδικασία είναι απλή. Παράλληλα, σημείωσε: «Οι πολίτες ήδη έχουν καταλάβει τον τρόπο εισόδου, καθώς 220.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί το τελευταίο διάστημα στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας παρότι είναι εγγεγραμμένοι 4,1 εκατομμύρια Έλληνες, ενώ το Gov.gr.Wallet έχει 105.000 νέα downloads».

Στις περιπτώσεις ανηλίκων κάτω των 15 ετών «αγοράζουμε το εισιτήριο όπως το αγοράζαμε και το εισάγουμε στο δικό μας πορτοφόλι», ενώ για όσους είναι άνω των 15 ετών θα μπορεί ο ίδιος ο ανήλικος να εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας και να κατεβάσει το Gov.gr wallet.

«Στόχος είναι να απαλλάξουμε την Ελληνική Αστυνομία από την παρουσία των εκατοντάδων αστυνομικών στα γήπεδα. Χωρίς να χρειάζεται να έχουμε αστυνομικούς στις εισόδους να γνωρίζουμε ποιοι μπαίνουν στα γήπεδα» επανέλαβε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Keywords
Αναζητήσεις
d-papastergiou-gia-eisodo-sta-gipeda-10000-filathloi-perasan-idi-ta-eisitiria-diarkeias-sto-govgr-wallet.htm
Τυχαία Θέματα