Δ. Τεμπονέρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αριστέρα δεν παράγει μεσσίες, αλλά κοινωνικά υποδείγματα»

«Καρέκλες και οφίτσια, αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Διονύσης Τεμπονέρας από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προσθέτοντας: «Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί τις μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία… Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στη

στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων. Εμείς άλλωστε το μάθαμε πιο νωρίς από κάποιους άλλους».

Με την ομιλία ο Διονύσης Τεμπονέρας έδειξε ότι δεν θα κατέλθει υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση» υποστήριξε επιπλέον.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέβηκε στο βήμα λίγο πριν από τις 14.00. Αναλύοντας αρχικώς το πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι η μεταπολιτική, η Ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός επικρατούν, λέγοντας επίσης ότι το τέταρτο συνέδριο του κόμματος αποτελεί κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας και της πολιτικής.

«Στη ζωή μας μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε με το πρόσωπό μας καθαρό» είπε ακόμη ο κ. Τεμπονέρας και συνέχισε: «Σεβόμαστε απόλυτα τη βούληση των μελών και των φίλων του κόμματος ώστε να μην κυνηγάμε χίμαιρες, δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες, είμαστε γεμάτοι από αγάπη για τον συνάνθρωπο και ήδη πολύ πλούσιοι από τις εμπειρίες του αγώνα. Μάθαμε όμως να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε… Αντίπαλος μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου. Αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου στην Ιστορία ως ένα μικρό ελάχιστο κρίκο που θα φέρει πιο κοντά το όνειρο για μια κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες, αλλά κοινωνικά υποδείγματα… Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή.. Αν χρειαστεί, για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τεμπονέρας ανέφερε ότι ο αγώνας της δικής του γενιάς είναι να αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να συμβάλει δημιουργικά και αποφασιστικά στην ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης. «Δεν θα αφήσουμε να μπει η Αριστερά στο περιθώριο, δεν θα χαρίσουμε ούτε μία σπιθαμή δημοκρατίας στους φασίστες».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας επεσήμανε επίσης ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις στοιβάζονται δημοσκοπικά, περίπου στο 10% με 12% διαγωνιζόμενες ποια θα είναι δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, ενώ διαπίστωσε «εκκωφαντική απομαζικοποίηση των κομμάτων του προοδευτικού χώρου».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του έκανε λόγο για το «μέτωπο δημοκρατίας», ενώ έφερε παραδείγματα από τις μεγάλες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης από τους αγρότες και τους φοιτητές. «Η ανάγκη για ένα δημοκρατικό-κοινωνικό μέτωπο είναι ανάγκη που έρχεται από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε την ευθύνη. Χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο που θα απαντά στα μεγάλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Keywords
Αναζητήσεις
d-teboneras-sto-synedrio-tou-syriza-i-aristera-den-paragei-messies-alla-koinonika-ypodeigmata.htm
Τυχαία Θέματα