Δασκαλόπουλος: Να γράψουμε νέο μνημόνιο στα ελληνικά

Τέσσερις μήνες τώρα, καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ρέπει να γράψουμε με το δικό μας χέρι ένα νέο μνημόνιο στα ελληνικά».

«Τέσσερις μήνες τώρα διαπραγματευόμαστε με την τρόικα για τις νέες περικοπές, φόρους και θυσίες που θα υποστεί η κοινωνία. Τέσσερις μήνες τώρα, καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε

τον κώνωπα. Με ποια προοπτική όμως; Όσο οι πολιτικοί μας περιορίζονται να κάνουν είτε τους λογιστές είτε τους εισαγγελείς του μνημονίου, δεν υπάρχει διέξοδος για την οικονομία και τους πολίτες», επεσήμανε σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους. «Αύριο μπορεί πράγματι να πάρουμε την πολυπόθητη δόση. Αλλά, μεθαύριο, θα χρειαστούμε μοιραία νέες δόσεις και νέα μέτρα –αν δεν προχωρήσουν, εδώ και τώρα, όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που είναι η μόνη εθνική λύση», συμπλήρωσε.

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα εργασιακά είπε: Με εύλογη ανησυχία –αλλά και κάποια απορία– παρακολουθώ τις τελευταίες αυτές μέρες τα εργασιακά θέματα να γίνονται διαπραγματευτικό και επικοινωνιακό μπαλάκι στο πινγκ-πονγκ που παίζεται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Με θλίβει το γεγονός ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουμε βγει από το παιγνίδι. Σήμερα άλλοι κανονίζουν για μάς, χωρίς εμάς. Καταφέραμε να αυτοκαταργηθούμε, επειδή δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε. Αφήσαμε έτσι την κυβέρνηση μόνη στη γωνία και το πεδίο ελεύθερο στις απαιτήσεις της τρόικας. Ας πάρουμε τουλάχιστον ένα μάθημα για το μέλλον. Τις «κόκκινες γραμμές» τις πληρώνουν στο τέλος οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα