ΕΔΟΕΑΠ – Ν.Καρούτζος: Πως θα αποτρέψουμε την καταστροφή του Ταμείου

Σε αποκαλύψεις για την απόκρυψη της αλήθειας για το PSΙ από την απερχόμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και την αδιαφανή διαχείριση του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων προχωρά ο δημοσιογράφος- υποψήφιο μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος.

Σε επιστολή προς τους δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανατροπή της δυσμενούς

κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο ΕΔΟΕΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όσες ώρες ευθύνης έζησαν εκείνοι οι πρωτοπόροι της εποχής τους που ίδρυσαν έναν ασφαλιστικό φορέα, κόσμημα και πρότυπο για όλη την Ελλάδα, άλλες τόσες ώρες ευθύνης ζούμε όλοι εμείς που καλούμαστε στις εκλογές της 12ης και 13ης Μαρτίου αποφασίσουμε για την τύχη και το μέλλον του ταμείου μας.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία και τη συνέχεια του ταμείου μας. Οι εχθροί του ΕΔΟΕΑΠ είναι εδώ και αναζητούν την ευκαιρία για την κατάργηση του βασικού εσόδου του που δεν είναι άλλο από το αγγελιόσημο. Δεν πρέπει όμως να τους τη δώσουμε εμείς.

Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Πρέπει να συνεχίσει να αναπνέει και να ζεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και υπάρχει ο κίνδυνος να χρειασθεί να τον σώσουμε την ύστατη ώρα.

Δυστυχώς πέρα από τους γνωστούς εχθούς του ΕΔΟΕΑΠ είχαμε και το φαινόμενο κάποιοι να επιθυμούν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα να μην γίνουν ψηφοφορίες, να μην υπάρξει απόφαση και τελικά να αναβληθούν οι εκλογές. Ο κλάδος όμως έδωσε την απάντησή του με συντριπτική πλειοψηφία. Εκλογές στις 12 και 13 Μαρτίου χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση που θα υπηρετούσε την καταστροφή του ΕΔΟΕΑΠ.

Τα όσα έπραξε, ή δεν έπραξε η διοίκηση του ταμείου θα τα βρει η δικαιοσύνη η οποία θα αποδώσει ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν. Εμείς οφείλουμε να παραλάβουμε από την απερχόμενη διοίκηση με παραγγελία πλήρους διαχειριστικού ελέγχου ώστε να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει και μαζί τις Ενώσεις που ίδρυσαν τον ΕΔΟΕΑΠ να συντονιστούμε και να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζονται για την επιβίωση του Οργανισμού.

Γιατί ο ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορεί να είναι απέναντι από τις Ενώσεις όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια.

Δυτσυχώς η απερχόμενη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ προκάλεσε τεράστια κρίση και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επιδείνωσε την κρίση με τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες. Όμως οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και να φέρουμε την ανατροπή.

Η κατάσταση στον ΕΔΟΕΑΠ είναι δραματική και αυτό γιατί όχι μόνο μειώθηκε δραματικά η περιουσία του ταμείου λόγω του «κουρέματος» των ομολόγων αλλά διότι η απερχόμενη διοίκηση του Ταμείου έχει πραγματοποιήσει σειρά κινήσεων που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα διαχειριστικής επάρκειας τα οποία ουδέποτε απαντήθηκαν καθώς η διαφάνεια στα οικονομικά του ΕΔΟΕΑΠ είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα