Ε.Ε.: Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για το Μεταναστευτικό και τις φυσικές καταστροφές

Στην ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για το Μεταναστευτικό και των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση -χθες  Πέμπτη, πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες- για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι η κλιματική αλλαγή και οι φυσικές καταστροφές απαιτούν νέους πόρους στον προυπολογισμό της Ένωσης, ειδικά για τις χώρες της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο πρωθυπουργός είχε διατυπώσει τη συγκεκριμένη θέση

και στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, προαναγγέλλοντας τότε την πρωτοβουλία του να θέσει το θέμα μέσω επιστολής του στους ηγέτες της MED9, ώστε να υπάρξει κοινή παρέμβαση των ηγετών του Νότου στον πρόεδρο του ΕυρωπαΪκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Μάλιστα, η πρόταση του πρωθυπουργού είχε συζητηθεί στη σύνοδο MED9 στη Βαλέτα της Μάλτας και είχε αποσπάσει ευρεία στήριξη, τόσο δημοσίως όσο και κατ’ ιδίαν. Η ελληνική πρωτοβουλία κατέληξε με τη σχετική επιστολή προς τον Σαρλ Μισέλ, την οποία υπογράφουν οι 8 από τους 9 ηγέτες της MED9.

Keywords
Αναζητήσεις
ee-protovoulia-mitsotaki-gia-to-metanasteftiko-kai-tis-fysikes-katastrofes.htm
Τυχαία Θέματα