“Ευκαιρία για την Ευρωζώνη η νομισματική πολιτική της Bank of Japan”, λέει η Citigroup

Η κίνηση της Bank of Japan να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική θα κάνει ελκυστικότερα για τους επενδυτές τα ευρωπαϊκά ομόλογα, εξέλιξη που θα οδηγήσει τις αποδόσεις των εν λόγω ομολόγων σε πτώση, αναφέρει ανάλυση της η Citigroup, η οποία, επίσης, επισημαίνει ότι θα μειωθεί το premium ρίσκου στην περιφέρεια και θα στηριχθεί το ευρώ.

Ωστόσο, η εκθεση

σημειώνει, “οι προοπτικές ανάπτυξης για την Ευρωζώνη παραμένουν πολύ αβέβαιες και υπόκεινται σε σημαντικούς καθοδικούς κινδύνους. Ένας τέτοιος κίνδυνος θα ήταν υπερβολική ανατίμηση ευρώ έναντι νομισμάτων όπως το γιεν.”

«Αν η ιαπωνική ζήτηση για μεγαλύτερες αποδόσεις ωθήσει τους επενδυτές, αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει άλλους επενδυτές με περισσότερη διάθεση ανάληψης ρίσκου να αυξήσουν την έκθεση τους στην Ισπανία και την Ιταλία. Μία τέτοια εξέλιξη θα μειώσει τις αποδόσεις στην περιφέρεια, (συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών) με το κόστος χρηματοδότησης της ανάπτυξης να μειώνεται. Όλα αυτά θα μπορούσαν να στηρίξουν το ευρώ στο εγγύς μέλλον», διευκρινίζει η Citigroup.

«Οι βασικοί κίνδυνοι για το σενάριο αυτό περιλαμβάνουν την πιθανή κλιμάκωση της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία μετά τις προεδρικές εκλογές της 18ης Απριλίου, και την περαιτέρω ανησυχία των επενδυτών σχετικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης. Αυτός ο φόβος πιθανόν θα περιορίσει τυχόν ανάκαμψη του ευρώ», προσθέτει η Citigroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα