Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Σε ποιες περιοχές αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίζεται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βαρομετρικό χαμηλό προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από σήμερα Παρασκευή νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο Σάββατο το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα

έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τα δυτικά και γρήγορα αναμένεται να επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, στη δυτική Μακεδονία, στη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς, ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Αύριο, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες φαινόμενα αναμέονται σε Θεσσαλία (κυρίως σε Μαγνησία και στα ανατολικά τμήματα της Λάρισας), Σποράδες, Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα (στα βόρεια) και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως σε Χίο και Λέσβο).

Keywords
Αναζητήσεις
ektakto-deltio-epikindynon-fainomenon--se-poies-perioches-anamenetai-sovari-epideinosi-tou-kairou.htm
Τυχαία Θέματα