ΕΛΛΑΔΑ …ΕΧΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ! Σήμερα και την Τετάρτη φθάνουν στην Αθήνα 34,3 δισεκατομμύρια – Ποιοί θα τα πάρουν

Επτά δισεκατομμύρια σε ρευστό για τις ανάγκες του προυπολογισμού και 11,3 δισεκατομμύρια για την εκκαθάριση της επαναγοράς των ομολόγων έρχονται “πακέτο” σ’ήμερα στην Αθήνα.

Την Τετάρτη έρχονται άλλα 16 δισεκατομμύρια (με τη μορφή ομολόγων τριετών) τα οποία θα δοθούν στο ΤΧΣ για την ανακεφλαιοποίηση των τραπεζών.

Αμέσως μετά τις γιορτές περί τα μέσα Ιανουαρίου ο σχεδιασμός προβλέπει την μετακίνηση από το EFSF

προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιπλέον 7 δισ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί (με την μορφή ομολόγων τριετούς διάρκειας) το πακέτο χρηματοδότησης της ανακεφαλαιοποίησης που προβλέπει η δανειακή σύμβαση.

«Πρώτες στην λίστα πληρωμών από την δόση των 7 δισ. ευρώ είναι οι επιχειρήσεις, κυρίως εξαγωγικές, που περιμένουν επιστροφή ΦΠΑ. Το ποσό είναι σημαντικό καθώς αγγίξει τα 800 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν οι δικαιούχοι του δημοσίου για τα “Εφ΄ Άπαξ”, και έπεται ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί για να αποπληρώσει άμεσα τους φαρμακοποιούς για να αρχίσουν οι εκτελέσεις των συνταγών των ασφαλισμένων.

Συνολικά όπως υπολογίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, μέσα στα Χριστούγεννα και το πρώτο δίμηνο του 2013 θα “τρέξουν” πληρωμές της τάξης των 4- 4,5 περίπου δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα