ΕΛΒΑΛ: Χωρίς μέρισμα το 2012

Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2012 ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΒΑΛ.

Σύμφωνα με σχετιική ανακοίνωση, εγκρίθηκε η Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσης 2012, η διάθεση των κερδών και η μη καταβολή μερίσματος ενώ απαλλάχτηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την εν λόγω χρήση. Επιπλέον,

επικυρώθηκε η εκλογή του προσωρινού Συμβούλου, εκλέχθηκε το νέο ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, ορίστηκαν τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου και επιλέχθηκε ως ανεξάρτητος ελεγκτής της Εταιρίας, η ελεγκτική εταιρία KPMG ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Α.Ε

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, έγινε ανασκόπηση των αποτελεσμάτων του 2012, καθώς και αναφορά στην πορεία της Εταιρίας. Ο όγκος των πωλήσεων, κατά το 2012, ανήλθε στους 242 χιλ. τόνους, έναντι 232 χιλ. τόνους το 2011, ενώ ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε οριακά κατά 1,4%, λόγω των χαμηλότερων τιμών πώλησης. Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, η ΕΛΒΑΛ παρουσίασε κέρδη προ φόρων ύψους €16,2 εκατ. σε σχέση με κέρδη ύψους €20,7 εκατ. το 2011. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €46,5 εκατ. μειωμένα κατά 12,1% σε σχέση με το 2011 ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €16,1 εκατ.

Σε επίπεδο Ομίλου, κερδοφορία παρουσίασε ο τομέας έλασης, ενώ ο τομέας διέλασης, λόγω των προβλημάτων στην Ελληνική οικονομία και ειδικότερα στον κλάδο της οικοδομής, εξακολουθεί να είναι ζημιογόνος, αλλά με μειούμενες ζημιές. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €80,2 εκατ. μειωμένα κατά 2,7% σε σχέση με το 2011, τα κέρδη προ φόρων σε €22,6 εκατ. και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε €21,7 εκατ. έναντι €17,4 εκατ. του 2011.

Τέλος, σχετικά με την πορεία της Εταιρίας κατά το 2013, έγινε αναφορά στα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου. Ο αυξημένος όγκος πωλήσεων στον τομέα έλασης, και το βελτιωμένο μίγμα προϊόντων οδήγησε στην ενίσχυση των μεγεθών του Ομίλου παρά την επιβάρυνση από το υψηλό ενεργειακό κόστος που μειώνει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα μας στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή από το 20% στο 26%, έγινε επανυπολογισμός της αναβαλλόμενης φορολογίας του Ομίλου και προέκυψε εφάπαξ αναβαλλομένη ζημία, που επιβάρυνε εξολοκλήρου τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα