Τι απάντησε η Έλλη Στάη στον Γ.Βαρουφάκη μέσω twitter

Η Ελλη Στάη απάντησε με ένα μικρό …tweet στον οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη για το αν του είχε απαγορεύσει να μιλήσει στην ΕΡΤ ή όχι.

Γράφει η Ελλη Στάη:

Μπαρούφες Βαρουφάκη για αυτοπροβολή στις δύσκολες ώρες της ΕΡΤ.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης με ένα κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο

Διαδίκτυο, αναφέρθηκε στους λόγους που «είχε αποκλειστεί» από τη δημόσια τηλεόραση τα τελευταία δύο χρόνια, μιλωντας για «Έλληνα Υπουργό Προπαγάνδας- υπουργό για τον Τύπο και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο» ο οποίος έδωσε εντολή να μην τον ξανακαλέσουν στην ΕΡΤ μετά τη συμμετοχή του σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χρήστη στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης δεν διστάζει να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τον «Γιώργο Πεταλωτή».

Στη συνέχεια του κειμένου στην προσωπική του σελίδα, ο γνωστός οικονομολόγος υποστηρίζει πως παρόλα αυτά συνέχισαν να τον καλούν στην ΕΡΤ, ώσπου μια μέρα τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λίγο πριν βγει στον αέρα, η παρουσιάστρια Έλλη Στάη «μου ζήτησε σχεδόν σαν χάρη, να μην πω τις δυο απαγορευμένες λέξεις στον αέρα: αναδιάρθρωση χρέους».

«Ανησυχούσε ότι αν συνέχιζα να μιλάω για την αναδιάρθρωση, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η πίεση από τη κυβέρνηση να μείνω εκτός της ΕΡΤ θα ήταν αφόρητη. Φυσικά το πρώτο πράγμα που είπα σε αυτή την εκπομπή ήταν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη! Έκτοτε δεν εμφανίστηκα ποτέ ξανά στη δημόσια τηλεόραση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει: «Αγαπητέ αναγνώστη, μετά από αυτή την εμπειρία μπορεί να πιστεύεις ότι η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ με άφησε αδιάφορο. Δεν ισχύει καθόλου. Το αντίθετο. Φυσικά τα δημόσια ΜΜΕ μπορεί να είναι ανυπόφορα, όπως και τα δημόσια σχολεία, νοσοκομεία ακόμη και η δικαιοσύνη. Αλλά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μας προσφέρουν μια ευκαιρία εκπολιτισμού της κοινωνίας. Χωρίς αυτά θα ήμασταν στο έλεος του Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος στο άκουσμα της είδησης, θα πάρει ιδέες για το πως μπορεί να εξαχθεί και στη Βρετανία το ελληνικό μοντέλο».

«Στη διαδρομή από απόψε τα μεσάνυχτα, όταν η ΕΡΤ μείνει σιωπηλή, θα γίνουμε όλοι φτωχότεροι πολίτες. Σε όλο τον κόσμο», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα