Επενδύστε στις αναδυόμενες αγορές, προτρέπει η Citi – Ευκαιρία οι φθηνές μετοχές

09:52 3/7/2013 - Πηγή: BankWars

Το πρόσφατο sell-off στις αγορές παγκοσμίως σημαίνει πως οι αποτιμήσεις των μετοχών των αναδυόμενων αγορών αγγίζουν το φθηνότερο επίπεδο φέτος, σύμφωνα με τη Citigroup η οποία συστήνει στους επενδυτές να αποκτήσουν εκ νέου έκθεση σε αυτές τις μετοχές.

«Θεωρούμε ότι η κατάσταση πρέπει να γίνει στα αλήθεια άσχημη στις αναδυόμενες αγορές για να δικαιολογήσει τις μετοχές σε αυτούς τους πολλαπλασιαστές. Δεν αναμένουμε αυτό να συμβεί. Ασφαλώς οι οικονομίες των αναδυόμενων αγορών έχουν τα προβλήματά τους, αλλά

φαίνεται ότι οι τιμές των μετοχών ήδη αποτιμούν κάτι πολύ χειρότερο», δηλώνουν στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας.

Στον απόηχο του sell off σε ομόλογα, νομίσματα και μετοχές των αναπτυγμένων αγορών. η Citi τονίζει πως παραδοσιακά, αγοράζοντας στις αναδυόμενες αγορές στα τρέχοντα φθηνά επίπεδα, έχει δημιουργήσει ισχυρές αποδόσεις σε 12μηνο ορίζοντα, πρόσθεσε η τράπεζα.

Αναπτυγμένες αγορές μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και Ιαπωνία, δεν έχουν προσφέρει αγοραστικές ευκαιρίες σε τέτοιο επίπεδο, από το 2000, ούτε ακόμη στη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με τη Citi.

«Ενώ είναι αλήθεια πως η ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών είναι χαμηλότερη από ό,τι συνήθως, η βάση της ανάπτυξης είναι υψηλότερη και το premium έναντι των αναπτυγμένων αγορών παραμένει ουσιαστική», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα