Έρευνα για τον τόπο ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού «Βέλος» ζήτησε ο Ν. Δένδιας

Τη διερεύνηση του ζητήματος σχετικά με τον τόπο ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού «Βέλος» ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις ζημιές που υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό στην πρύμνη κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και τη Θεσσαλονική, όπου ήταν ελλιμενισμένο.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος, το οποίο αποτελεί ζωντανή ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και του αντιδικτατορικού αγώνα, ρυμουλκήθηκε την περασμένη Κυριακή στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ με εμφανείς

ζημιές από την κακοκαιρία.

Το αντιτορπιλικό «Βέλος» είχε δέσει στο ανατολικό τμήμα της παραλίας της Θεσσαλονίκης από τον Σεπτέμβριο του 2019 και η υποδοχή των πολιτών άρχισε επισήμως στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι σήμερα ο αριθμός των επισκεπτών που δέχτηκε στη Θεσσαλονίκη ξεπερνά τους 250.000.

Πρόκειται για πλοίο που ναυπηγήθηκε στη Βοστώνη των ΗΠΑ και έλαβε την ονομασία USS «CHARRETTE» DD 581. Καθελκύστηκε στις 3 Ιουνίου του 1942 και υπηρέτησε επί 32 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας σε αποστολές και ασκήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα