Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν μεικτά την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παραμένουν σε στάση αναμονής.

Ο δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε αμετάβλητος στις πρώτες συναλλαγές, μετά από μια υποτονική συνεδρίαση τη Δευτέρα, καθώς η περίοδος των κερδών του τρίτου τριμήνου ολοκληρώνεται. Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης με μικρές απώλειες 0,04%, στις 456,07 μονάδες.

Οι μετοχές των ορυχείων ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 0,75%, καθώς οι τράπεζες υποχώρησαν κατά 0,36%.

Στις επιμέρους αγορές

ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,22%, ο γερμανικός DAX με οριακή άνοδο 0,07%,  ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,16%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,40% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 υποχωρεί κατά 0,05%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν σε μεγάλο βαθμό άνοδο, καθοδηγούμενες από τα κέρδη των τεχνολογικών και των κινεζικών μετοχών ακινήτων

Σήμερα Τρίτη, οι επενδυτές θα έχουν το νου τους στα πρακτικά της συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τις 31 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου. Οι συναλλασσόμενοι ελπίζουν να αντλήσουν κάποιες πληροφορίες για την απόφαση των φορέων χάραξης πολιτικής σχετικά με το επιτόκιο και να μάθουν τι μπορεί να χρειαστεί για να αλλάξουν κατεύθυνση.

Τα δεδομένα τιμολόγησης των προθεσμιακών συμβολαίων της Fed υποδηλώνουν σχεδόν 100% πιθανότητα ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στην προσεχή συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα