Εσχάτη προδοσία βλέπουν οι ανακριτές στο έγγραφο για τη ΧΑ

Kόλαφος είναι το διαβιβαστικό των ανακριτών που έφτασε στη Βουλή με αίτημα την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και του Στάθη Μπούκουρα, καθώς στο έγγραφο των ανακριτών γίνεται λόγος για τον σκοπό της Χρυσής Αυγής που είναι η κατάλυση του πολιτεύματος.

Οι ανακριτές αναφέρουν όλο το ιστορικό ίδρυσης της Χρυσής Αυγής,

το πολιτικό και το επιχειρησιακό σκέλος να διαχωρίζονται στο καταστατικό, σημειώνοντας πως σε ιδεολογικό επίπεδο η οργάνωση τάσσεται υπέρ της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας φυλής.

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό, η Χρυσή Αυγή θεωρεί “υπανθρώπους, τους αλλοδαπούς, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους, τους έχοντες κινητικά ή νοητικά προβλήματα και όσους έχουν διαφορετικές απόψεις από εκείνες της οργάνωσης.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι προκύπτουν «ενδείξεις τελέσεως φορολογικής φύσεως αδικημάτων (αλλά και του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες) εκ της -αρρήκτως συνεδόμενης με την οργάνωση- επιχειρηματικής δράσεως του βουλευτού Ηλία Παναγιώταρου».

Βάσει των μαρτυρικών καταθέσεων προστατευόμενων μαρτύρων, οι ανακριτές ζητούν την άρση της ασυλίας του Γ.Γερμενή για τον οποίο αναφέρεται ότι είχε κεντρικό ρόλο στην επιλογή και εκπαίδευση νεοσυλλέκτων, αλλά και τη διεξαγωγή επιχειρήσεων εις βάρος αλλοδαπών.

Για τον Στ.Μπούκουρα, βάσει μαρτυρικών καταθέσεων, αναφέρεται ότι «διατηρεί και αποθηκεύει οπλισμό, δίδει εντολή, οργανώνει ή εγκρίνει εκ των υστέρων επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών».

Για τον Π.Ηλιόπουλο σημειώνεται ότι «είναι από πολλών ετών σημαίνον στέλεχος της οργανώσεως, διαδραματίζον σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και την ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως.»

Η συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την άρση ασυλίας θα γίνει την Πέμπτη και η ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα