Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: “Για την καταστροφή της χώρας φταίει ο Κ.Καραμανλής” – Φωτιές άναψε η “επίθεση” Βορίδη στον Ανδρέα

00:15 1/7/2013 - Πηγή: BankWars

Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, είχαμε την Κυριακή το βράδι στα όσα είπε το Σάββατο στο συνέδριο της ΝΔ ο Μάκης Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου επιρρίπτει ευθύνες για

την κρίση στην Ελλάδα στην πενταετή διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό αναγνώρισαν τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.

Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.

Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι΄ αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.

Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;

Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.

Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.

Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.

Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα – για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.

Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.

Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση»

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΣΑΜΑΡΑ

Συνέχεια στο θέμα της επίθεσης Μάκη Βορίδη κατά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, δίνει η Ιπποκράτους.Τηλεφωνική επικοινωνία των Ευάγγελου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι τέτοιες κινήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα και υπονομεύουν την κυβερνητική πορεία.
Ο κ. Σαμαράς έδειξε κατανόηση και δεν διαφώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τη στάση του οποίου ο ίδιος εκθείασε μόλις προχθές με την ομιλία του κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ…

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ απέδωσε τις βαρύτατες οικονομικές συνέπειες της κρίσης των τελευταίων σε πολιτικές τις οποίες εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου την δεκαετία του 1980.

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

«Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια», ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά.

«Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας και τόνισε πως «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη».

Με τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο», ανέφερε.

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΣΟΚ

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη αναφορά του Μάκη Βορίδη, έλεγαν ότι δεν εξεπλάγησαν από αυτή. Αντίθετα, πρόσθεταν, «έκπληξη θα υπήρχε αν ο Γραμματέας της νεολαίας του Παπαδόπουλου έλεγε καλά λόγια για την Ανδρέα Παπανδρέου».

Εξάλλου, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης δήλωσε οτι «ο κ. Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε, ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το “φτύσιμο” από τον Αντώνη Σαμαρά. Οσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στην ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα».

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BANKWARS

Τα κόμματα έχουν την αυτονομία τους, την παράδοση και τις αρχές τους. Άλλο το ΠΑΣΟΚ και άλλη η ΝΔ. Αλλά το να θίγει, σημαίνων στέλεχος του ενός, τη “σημαία” του άλλου, όταν αυτά τα κόμματα συγκυβερνούν, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. Το θέμα της “επίθεσης” Βορίδη από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στον Ανδρέα Παπανδρέου με την ταυτόχρονη ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κυρίως του ανηψιού ΚΩΣΤΑ που και οι πέτρεε γνωρίζουν το καταστροφικό του έργο στην Οικονομία, δεν είναι ένα ¨θεματάκι” που μπορεί να το “καταπιεί” εύκολα το ΠΑΣΟΚ. Τι άραγε απαντά στα παρακάτω ο “Αντιπρόεδρος” Βενιζέλος;

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

Παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους». Επιπλέον, έκανε λόγο για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση με την αριστερά.

«Θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νάματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλη, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά» συνέχισε και επισήμανε πως για να πετύχει οριστικά η ανάκαμψη και η ανάπτυξη προϋπόθεση είναι μια μεγάλη ιδεολογική νίκη και μια μεγάλη ιδεολογική ήττα.

«Ήττα της αριστεράς και νίκη της παράταξής μας» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα