Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΒΟΥΛΗ: ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΤΧΣ – Έχουμε τη στήριξη της ΕΚΤ

23:10 8/4/2013 - Πηγή: BankWars

«Κανείς δεν έθεσε βέτο για την συγχώνευση Εθνικής – Eurobank» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, εξηγώντας ότι «οι δύο τράπεζες δεν μπόρεσαν να καλύψουν το 10% για την κεφαλαιακής τους επάρκεια και τώρα μόνο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μπορεί να αποφασίσει αν θα γίνει συγχώνευση ή

όχι».

Ο υπουργός σημείωσε ότι «Δεν υπήρξε μπλοκάρισμα της διαδικασίας. Εγώ θα ήθελα να βρουν το 10% και να προχωρήσει η συγχώνευση. Δεν το βρήκαν και πλέον το ΤΧΣ θα κεφαλαιοποιήσει τις 2 τράπεζες σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας» και συμπλήρωσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι ναυάγησε η συγχώνευση αλλά μπορεί να γίνει μπορεί και όχι αναλόγως τι θα αποφασίσει το ΤΧΣ. Θα πρέπει να αποφασίσει ο τελικός μέτοχος».

Νωρίτερα, στη Βουλή επίσης, ο κ. Στπυρνάρας είχε πεί ότι “«Κάποιοι μιλούν για ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank. Ας περιμένουμε να δούμε αν έγινε κάτι τέτοιο. Ας μην προτρέχουμε»

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΤ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Παρά τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, είπε ο υπουργός, δεν διαφάνηκε ανησυχία εκ μέρους των καταθετών σημειώνοντας ότι «σήμερα δεν είδα κανένα πρόβλημα δεν είδα απόσυρση καταθέσεων. Σήμερα υπήρξε απόλυτη ησυχία» και πρόσθεσε «Η πολιτική μας – η μεγάλη εικόνα – είναι η απόλυτη εγγύηση καταθέσεων και θέσεων εργασίας. Θέλουμε λιγότερα τραπεζικά σχήματα και αυτό το κάνουμε με συγχωνεύσεις. Δεν κλείνουμε τράπεζες… Έχουμε απόλυτη στήριξη από την ΕΚΤ και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Οι ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα θωρακισμένες ως αποτέλεσμα της πολιτικής μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα