Η διεύρυνση συμφωνιών οδηγεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές του δείκτη SXXP μετά την αυξημένη δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων και πριν από την αμερικανική έκθεση που εκτιμάται να δείξει, για τρίτο μήνα, αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. Κέρδη επίσης σημείωσαν οι αμερικανικές μετοχές, ενώ ελαφρά διαφοροποίηση  σημείωσαν οι ασιατικές.

Οι μετοχές της Norsk Hydro ASΑ και της Orkla ASΑ έκαναν ράλι υψηλότερο του 2% μετά την απόφαση των δύο εταιρειών να συνδυάσουν κάποια από τα τμήματά τους.  

Σημαντική άνοδο σε ποσοστό 7,6% σημείωσαν οι μετοχές της Douglas Holding AG, καθώς, εταιρεία συμμετοχών που ελέγχεται από την Advent International Corp., έκανε προσφορά για την εξαγορά εταιρείας λιανικής πώλησης. Επίσης, άνοδο 2,8%, σημείωσαν οι μετοχές της Vivendi SA μετά από δημοσίευμα, ότι, η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων που αφορά στη συγχώνευση του σκέλους της  κινητής τηλεφωνίας SFR με την Numericable.

Στις 10:36 π.μ στο Λονδίνο (12:36 μ.μ. ώρα Ελλάδας) ο Stoxx Europe 600 Index σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 271,53 μονάδες, μετά από απώλειες σε ποσοστό 1,7% που σημείωσε την εβδομάδα που πέρασε. Στις ΗΠΑ, άνοδο 0,5% σημείωσε ο Standard & Poor’s 500 Index πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου από την Citigroup Inc.  Στην Ασία, ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο μικρότερη του 0,1%.

Με απώλειες για τις ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισε η περασμένη εβδομάδα καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την οικονομική ανάπτυξη και εταιρείες εκτίμησαν, ότι, τα κέρδη τους θα είναι χαμηλότερα των προβλέψεων.  Παρόλα αυτά ο Stoxx Europe 600 Index, βρίσκεται 16% υψηλότερα από τα χαμηλότερα επίπεδα του έτους στα οποία υποχώρησε στις 4 Ιουνίου.

σχετικά άρθραΣτην Paine & Partners περνά ο έλεγχος της EurodripΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣEBA: Αύξησαν τα κεφάλαιά τους κατά περισσότερα από €200 δισ. οι τράπεζεςΧ.Α.: Ανοδος με μοχλό τις τράπεζεςΔιάλυση της Τρόικας προτείνει το SpiegelΚοντά 60 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι ισπανικές τράπεζεςBofA: “Βλέπει” τον S&P 500 στις 1.600 το 2013Ισπανία: Σε ύφεση και το γ’ τρίμηνο, εκτιμά η κεντρική τράπεζαMorgan Stanley: Το έλλειμμα της Βρετανίας ίσως είναι μεγαλύτερο από της ΕλλάδαςΟ βασιλιάς της «φούσκας», ο δικαστής και το σύστημα των κουμπάρων
Keywords
Τυχαία Θέματα