Η δολοφονία στο Δίστομο: Κάντε κάτι με τους ληστές!

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της Ελληνικής Αστυνομίας, Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, οποίος έχασε τη ζωή του σε ώρα καθήκοντος, από τα πυρά των πέντε δραστών των φυλακών Τρικάλων, στο Δίστομο της Βοιωτίας.

Η κατάσταση στην ελληνική αστυνομία είναι δραματική, καθώς οι αστυνομικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με αδίστακτους κακοποιούς, βαριά οπλισμένους, έχοντας ελλιπή μέσα στη διάθεσή τους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν καν στη διάθεσή τους

tetra , δηλαδή σύστημα ενδοεπικοινωνίας, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με τις μονάδες τους. Οι αστυνομικοί είναι οργισμένοι και ζητούν άμεσα λύσεις από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης.

Δέσμευση Δένδια

Τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την Πολιτεία, ώστε οι δράστες του φονικού επεισοδίου στο Δίστομο με θύμα τον 37χρονο υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Ανδριτσόπουλο, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας σε δηλώσεις του μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη του Νεκτάριου Σάββα, του αστυνομικού που είχε δολοφονηθεί τον Ιούνιο του 2009 στα Πατήσια.

Επαναφορά της θανατικής ποινής ζητά η Χρυσή Αυγή

Τα συλλυπητήρια της εκφράζει η Χρυσή Αυγή στους συγγενείς του άτυχου αστυνομικού που δολοφονήθηκε από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων στο άλσος του νεκροταφείου Διστόμου.

Στην ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων πως για να απαλλαγεί η κοινωνία από τα ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα είναι αναγκαία η επαναφορά της θανατικής ποινής. Υπενθυμίζεται ότι η θανατική ποινή στη χώρα μας καταργήθηκε το Δεκέμβριο του 1993 από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (Νόμος 2172/1993, ΦΕΚ Α’ 207 ), κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνταγματική αναθεώρηση του 2001. Όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πλέον καταργήσει την θανατική ποινή

«Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς του ηρωικού Αστυνομικού που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αλβανούς εγκληματίες. Οι Έλληνες Αστυνομικοί παραμένουν στην κυριολεξία ΑΟΠΛΟΙ ενάντια σε πάνοπλες εγκληματικές ομάδες αλλοδαπών.

Μία ολόκληρη κυβέρνηση, αφού άνοιξε τις πύλες της χώρας στα χειρότερα κακοποιά στοιχεία, τώρα στέκεται αδιάφορη απέναντι στις καθημερινές εκτελέσεις Ελλήνων πολιτών και αστυνομικών.

Η Χρυσή Αυγή επιμένει πως για την καταπολέμηση της εισαγόμενης βαριάς εγκληματικότητας και για να απαλλαγεί η κοινωνία μας από ανάλογα ειδεχθή εγκλήματα είναι αναγκαία η επαναφορά της θανατικής ποινής».

Καταδίωξη στο Φάληρο

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται καταδίωξη από αστυνομικούς στην περιοχή του Φαλήρου και του Αλίμου δύο ατόμων που φέρονται ως οι δράστες ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε στις 14.15 σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Περιστέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ληστές διέφυγαν με λεία 100.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα