Η Εκατερίνα, νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού – Ο καλός μπαμπάς Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Εκπρόσωποι του ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ επιβεβαίωσαν την αγορά του Σκορπιού και του γειτονικού νησιού Σπάρτη, διευκρινίζοντας ότι αγοραστής είναι επισήμως μια εταιρεία του ομίλου του, η οποία ενήργησε για τα συμφέροντα της κόρης του ΕκατερίναΕκατερίνα είναι σπουδάστρια σε αμερικανικό Πανεπιστήμιο, και με μεγάλη αγάπη για την ιππασία (όπως και η Αθηνά Ωνάση άλλωστε),

είναι η αδυναμία του πατέρα της.


Γεννημένη στη Ρωσία, μόνιμη κάτοικος του Μονακό, ενώ έζησε και στην Ελβετία.

Βρέθηκε υπό το φως των προβολέων της δημοσιότητας το 2012 όταν απέκτησε το πιο ακριβοπληρωμένο διαμέρισμα τεσσάρων δωματίων που έχει πωληθεί ποτέ.Ο πρώην πρόεδρος της Citigroup Σάντι Βέϊλ έβγαλε στο σφυρί το τεράστιο και πολυτελέστατο διαμέρισμά του στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Διαμέρισμα κατ’ ευφημισμόν μόνο αφού έχει έκταση 6.744 τετραγωνικά μέτρα και περισσότερο θυμίζει φάρμα (στις διαστάσεις) παρά σπίτι σε πολυκατοικία.Ο ΒέΪλ ζητούσε το Νοέμβριο την αστρονομική αποζημίωση των 88 εκατομμυρίων δολαρίων για το παλάτι του και δεν πολυπίστευε ότι θα βρεθεί κάποιος να δώσει τόσα χρήματα.Υπολόγιζε όμως χωρίς τον (Ρώσο) ξενοδόχο. Ή, για την ακρίβεια, την ξενοδόχο. Η 22χρονη Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα έδωσε το ποσό και είναι πλέον κάτοχος του ακριβότερου διαμερίσματος στον κόσμο.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΓΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ FORBES

Στη ρωσική έκδοση του περιοδικού «Forbes», αναφέρεται ακόμη ότι γνωστοί του επιχειρηματία είχαν προ ημερών αναφέρει την ίδια πληροφορία περί της αγοράς του Σκορπιού, αλλά και ότι από το 2008, που ξεκίνησε η διένεξη με τη σύζυγό του Γελένα, ο Ριμπολόβλεφ προτιμά να πραγματοποιεί νέες αγορές ως δωρεά στην 24χρονη κόρη του Εκατερίνα και την 12χρονη Άννα. Κι αυτό γιατί η διαδικασία του διαζυγίου συνεχίζεται και η σύζυγός του μετά από κάθε παρόμοια αναφορά αγορών στον Τύπο προχωρά σε ασφαλιστικά μέτρα επιδιώκοντας τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων.

Ο Ριμπολόβλεφ έβγαλε τα πρώτα του χρήματα από εταιρεία ιατρικών υπηρεσιών, που ανέπτυξε μεθόδους μαγνητοθεραπείας και όταν πολλές εταιρείες, λόγω της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, άρχισαν να τον πληρώνουν σε είδος, εκείνος ασχολήθηκε εντατικά με την αναζήτηση πελατών για την πώληση των συσσωρευμένων αυτών προϊόντων.

Τον Ιούνιο του 2010 πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών (53,2%) του κολοσσού λιπασμάτων της «Ουραλκάλι» στους ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες Σουλεϊμάν Κερίμοφ (25%), Αλεξάντρ Νέσις (Aerellia Investments Limited, 15%), ο οποίος έχει εισέλθει στην Τράπεζα Πειραιώς και τον ομογενή Φιλαρέτ Γκάλτσεφ (Becounioco Holdings Limited, 13,2%), ιδιοκτήτη της Eurocement.

Aπό τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Ριμπολόβλεφ είχε, κατά τα ρωσικά ΜΜΕ, μεγάλη επιρροή στην τύχη της Τράπεζας Κύπρου αποκτώντας το 9,7% των μετοχών της. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Ριμπολόβλεφ βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο, συμμετέχοντας στις προσπάθειες ελαχιστοποίησης των απωλειών για το μερίδιό του.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Ο δήμαρχος του γειτονικού Μεγανησίου, Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, ο οποίος είναι διοικητικά υπεύθυνος για τον Σκορπιό δήλωσε ότι η συμφωνία θα είναι μάλλον μία μακροχρόνια ενοικίαση καθώς, σύμφωνα με δικηγόρους, η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση ανέφερε ότι ο Σκορπιός δεν μπορεί να πουληθεί, ούτε να φύγει από τα χέρια της οικογένειας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα