Η καθαρή λύση για την ΕΡΤ – Χωρίς εκβιασμούς, χωρίς εκλογές και περιπέτειες

Εδώ που έφτασε η κατάσταση και δεδομένου ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια οικονομικά προβλήματα με το μέλλον αβέβαιο, το να συνεχίζεται η ΚΩΜΩΔΙΑ με τους πολιτικούς αρχηγούς στο τραπέζι να ψάχνουν εκβιάζοντας ο ένας τον άλλον τρόπους απεμπλοκής από το θέμα της ΕΡΤ, με τα κανάλια σε απευθείας συνδέσεις λές και γίνεται…πόλεμος, με την τρόικα να τα μαζεύει και να φεύγει μέχρι να πάρουμε τα …ηρεμιστικά μας και με τους Έλληνες πολίτες έξαλλους με ότι συμβαίνει, οι ΡΙΖΙΚΕΣ λύσεις για την ΕΡΤ είναι δύο:

- Η μία, μιας και κάποιοι το παίζουν …”γαμάω”, είναι να στείλουν…τα τανκς και …τα ΜΑΤ, να διώξουν όσους βρίσκονται στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής και να …αποκαταστήσουν την τάξη. Λύση…δικτατορίας.

- Η δεύτερη λύση, η πρέπουσα στο ύφος και των “3″, η δημοκρατική, η τίμια απέναντι στο λαό και τους εργαζόμενους, χωρίς οι πολιτικοί να περιμένουν να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά η Δικαιοσύνη, είναι η εξής:

1. ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. Δεν είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, είναι εργαζόμενοι σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ. (Σ.Σ. Αλήθεια, αυτό το ξέρει η τρόικα, ώστε να μην υπολογίζει τις απολύσεις αυτές στο λογαριασμό της με τον κύριο Μανιτάκη;)

2. ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ να υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις έργου και να συνεχίσουν τη δουλειά τους κανονικά, βγάζοντας πρόγραμμα. Το πως θα λέγεται ο νέος φορέας (το ΝΕΡΙΤ ξενερώνει, πολύ καλό το Δημόσια Ραδιοτηλεόραση) που θα ενταχθούν, δεν είναι δουλειά των εργαζομένων.

3. ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ οτιδήποτε έχει σχέση με το νέο φορέα. Και να οριστεί μία Επιτροπή διακομματική, πραγματικά άξιων ανθρώπων που θα σχεδιάσει τα νέα προγράμματα. Δε χρειάζεται κανένας σύμβουλος από το εξωτερικό. Μπορούμε, όταν θέλουμε να δουλέψουμε και μόνοι μας. Για παράδειγμα, αυτά που συμβαίνουν στο περίφημο BBC (από οικονομικά σκάνδαλα, από παρακολουθήσεις, μέχρι παιδεραστίες, δεν τα έχουμε ανάγκη.

4. ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες πρόσληψης του νέου, μειωμένου προσωπικού, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου, κατόπιν αξιολόγησης, να προέρχεται από τους νυν εργαζόμενους ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ να ζήσουν. Με αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς καμία υπερβολή. Να φύγουν, στο μεταξύ, άμεσα όσοι αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει αδικήματα.

Καθαρές λύσεις, καθαρά λόγια. Ενδιάμεσες λύσεις “να προσλάβει ο Στουρνάρας, να προσλάβει 30, να προσλάβει 200, να προσλάβει 700″, ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ. Για τον εξής απλό λόγο: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, Η ΑΝΕΡΓΟΣ, ακόμα και αν μισεί την ΕΣΗΕΑ και τα σωματεία των συνδικαλιστών, δε θα τολμήσει να προσέλθει για δουλειά. Αλλά και να τολμήσει, σε πιο κτίριο και με ποιά μηχανήματα θα γίνεται η δουλειά; Στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής με τους “απέναντι” καταληψίες;

Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Και όσοι τα ονειρεύονται, μπορούν ελεύθερα να προσχωρήσουν σε κόμμα με …σήμα τον Γιώργο Παπαδόπουλο και με το πουλί στο πέτο, προκειμένου να ησυχάσουν οι ίδιοι, το κόμμα στο οποίο ανήκουν τώρα, αλλά και όλοι οι Έλληνες που μας έχει μείνει μία στάλα μυαλό στο κεφάλι.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν το λόγο. Θα κριθούν από τις πράξεις τους και όχι από τα ανόητα παραπολιτικά σχόλια ποιός υποχώρησε λιγότερο και ποιός περισσότερο. Ο Τεγκ Τσιάο Πινγκ είχε πει ότι “«μαύρος γάτος, άσπρος γάτος δεν έχει σημασία. Αρκεί να πιάνει ποντίκια».

BANKWARS.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα