Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ “ΠΡΟΔΙΔΕΙ” … ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αυξημένη είναι η κινητικότητα στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα ο τίτλος στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις έχει σημειώσει κέρδη 20,26%, ενώ ενισχυμένες εμφανίζονται και οι συναλλαγές. Η εικόνα που παρουσιάζει η μετοχή έχει αναζωπυρώσει τα σενάρια που κάνουν λόγο αύξηση της συμμετοχής του τσεχικού fund PPF στην Τράπεζα

Πειραιώς. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε αγορές μετοχών φέρεται να έχει προχωρήσει και ο ρώσικος όμιλος ICT, που αποτελεί παραδοσιακό σύμμαχο του τσέχικου fund. Σημειώνεται ότι το PPF (του οποίου κύριος μέτοχος πλειοψηφίας είναι ο κ. Petr Kellner) είχε έως τα τέλη Ιουλίου συμμετοχή 5,72% στην τράπεζα, αλλά μετά από πωλήσεις μετοχών το ποσοστό αυτό έπεσε κάτω από το όριο του 5%.

Στη σεναριολογία, η οποία δεν έχει την πηγή της στη διοίκηση της τράπεζας, “εμπλέκονται” και ονόματα άλλων ομίλων του εξωτερικού, με τους οποίους, υποτίθεται, έχουν έλθει σε επαφή κορυφαία στελέχη της τράπεζας και βασικοί μέτοχοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια που είναι απαραίτητα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ποροκειμένου η τράπεζα να μην κινδυνεύσει να κρατικοποιηθεί.

Keywords
Αναζητήσεις
εικονα μετοχης πειραιως
Τυχαία Θέματα