ΗΠΑ: Εκκενώθηκε το υπό κατάληψη κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια – Δεκάδες συλλήψεις

10:47 1/5/2024 - Πηγή: BankWars

Έφοδο έκανε χθες Μ. Τρίτη, το βράδυ, η αστυνομία της Νέας Υόρκης στο κτίριο Χάμιλτον του Πανεπιστημίου Κολούμπια, το οποίο είχαν καταλάβει φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές μετά το τελεσίγραφο της διοίκησης να διαλυθούν. Η αστυνομία της πόλης συνέλαβε περισσότερους από 100 διαδηλωτές, οι οποίοι φορώντας χειροπέδες φώναζαν «ντροπή σας!» στους αστυνομικούς που τους μετέφεραν στις κλούβες.

NYPD officers took dozens of protesters on Columbia

University’s campus into custody Tuesday night. CBS New York had team coverage from @AliBaumanTV, @alecia__reid, @naveencbs2ny and @DBrennanTV. https://t.co/bPdAEsCV0a

CBS New York (@CBSNewYork) May 1, 2024

Οι τοπικές Αρχές ανέφεραν επίσης ότι έδιωξαν όλους τους διαδηλωτές από την πανεπιστημιούπολη, μαζί και εκείνους που είχαν στήσει έναν καταυλισμό για σχεδόν δύο εβδομάδες στο campus. Μάλιστα, αστυνομικοί μπήκαν στο κατειλημμένο Hamilton Hall από παράθυρο του δεύτερου ορόφου, χρησιμοποιώντας σκάλες. Η διοίκηση του Κολούμπια ενέκρινε την εισβολή, αφού οι διαδηλωτές αψήφησαν την προθεσμία που είχε δοθεί για να διαλυθούν.

Η εισβολή έγινε λίγες ώρες αφότου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η κινητοποίηση στο Κολούμπια, ένα από τα πανεπιστήμια της Ivy League, «πρέπει να τελειώσει τώρα». Σύμφωνα με τον ίδιο στις κινητοποιήσεις είχαν διεισδύσει «επαγγελματίες εξωτερικοί ταραχοποιοί».

«Αφού μάθαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι το Hamilton Hall είχε καταληφθεί, βανδαλιστεί και αποκλειστεί, δεν είχαμε άλλη επιλογή» ​​δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου σε δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ γίνονται διαδηλώσεις καθώς οι φοιτητές απαιτούν μποϊκοτάζ σε εταιρείες και άτομα που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι διαδηλώσεις θα πρέπει να είναι ειρηνικές, αλλά «η βίαιη κατάληψη κτιρίων δεν είναι ειρηνική, είναι λάθος».

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-ekkenothike-to-ypo-katalipsi-ktirio-tou-panepistimiou-koloubia--dekades-syllipseis.htm
Τυχαία Θέματα