Ισχυρή πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Διατήρησαν το πάνω χέρι οι πωλητές στις μεγαλύτερες αγορές της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού εν αναμονή ανακοινώσεων στοιχείων για τον πληθωρισμό σε πολλές χώρες της περιοχής και των στοιχείων για το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας για το τρίτο τρίμηνο.

Η Αυστραλία θα δημοσιεύσει στοιχεία για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου την Τετάρτη, ενώ η Ιαπωνία θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Τόκιο την Παρασκευή. Ο πληθωρισμός του Τόκιο θεωρείται πρόδρομος δείκτης

των εθνικών στοιχείων.

Η Σιγκαπούρη είδε τον πληθωρισμό της τον Σεπτέμβριο να αυξάνεται ελαφρώς στο 4,1% από 4% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,82% για να κλείσει στις 6.844,1 μονάδες, επεκτείνοντας τις απώλειες από την περασμένη εβδομάδα.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,68%, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 0,54%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας διαπραγματευόταν με πτώση 0,78%, ενώ ο Kosdaq αντέστρεψε τα προηγούμενα κέρδη και έχασε 0,72%.

Οι αγορές του Χονγκ Κονγκ είναι κλειστές λόγω αργίας τη Δευτέρα, αλλά ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας συνέχισε την κατρακύλα του, σημειώνοντας πτώση 1,26% και κάνοντας βουτιά πάνω από το χαμηλό ενός έτους.

Οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής τσιπ και μεγάλου προμηθευτή της Apple Foxconn -γνωστή και ως Hon Hai- υποχώρησαν περίπου 3% αφού τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι οι αρχές διενήργησαν ελέγχους σε θυγατρικές σε διάφορες επαρχίες της ηπειρωτικής χώρας.

Ο πληθωρισμός στο Χονγκ Κονγκ ήταν υψηλότερος των προσδοκιών για τον Σεπτέμβριο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή της πόλης να αυξάνεται κατά 2% σε ετήσια βάση.

Η στατιστική υπηρεσία του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι οι αυξήσεις των τιμών καταγράφηκαν στους περισσότερους τομείς, εκτός από τα διαρκή αγαθά.

Keywords
Αναζητήσεις
ischyri-ptosi-sta-asiatika-chrimatistiria-1.htm
Τυχαία Θέματα