Κ. Μητσοτάκης σε ΠτΔ: «Ανησυχούμε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Πρώτα θύματα οι άμαχοι»

Τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εξέφρασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

«Μετά το κλείσιμο των εκλογικών κύκλων η προσοχή μας στρέφεται και πάλι στην τρέχουσα επικαιρότητα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυρία Σακελλαροπούλου συμπληρώνοντας: «Ανησυχούμε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, γι’ αυτή την κλιμάκωση της σύγκρουσης που έχει ως πρώτα θύματα αμάχους

και από τις δύο πλευρές. Σε όλες τις διεθνείς επαφές έχω επισημάνει το αναφαίρετο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και την απόλυτη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ σε δύο μέρες στο Κάιρο και να επαναλάβω τις θέσεις μας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει κερδίσει τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας. Τιμούμε τις στρατηγικές μας συμμαχίες, αλλά από την άλλη είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές» είπε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-se-ptd-anisychoume-gia-tis-exelixeis-sti-mesi-anatoli--prota-thymata-oi-amachoi.htm
Τυχαία Θέματα