“Καίει” το ΔΝΤ ο Τρισέ: “Δεν έθεσε ποτέ θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους” – Τι λέει για την τρόικα

Την δική του, πολύ ενδιαφέρουσα, απάντηση στο ΔΝΤ δίνει, ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ στις αιτιάσεις του ταμείου ότι «μία εμπροσθοβαρής αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν καλύτερη αν και δεν ήταν αποδεκτή από τους Ευρωπαίους εταίρους».

Ο κ. Τρισέ, που διαπραγματεύτηκε το

πρώτο πρόγραμμα από την πλευρά της ΕΚΤ, δήλωσε ότι ουδέποτε ζήτησε το ΔΝΤ κάτι περισσότερο και ουδέποτε διατύπωσε τέτοια άποψη.

«Δεν έχω καμία απολύτως ανάμνηση από το ΔΝΤ να ζητά για οτιδήποτε περισσότερο… σε όρους προϋποθέσεων ή χρονοδιαγράμματος» δήλωσε μιλώντας στο Reuters και συμπλήρωσε: «Μου φαίνεται ότι υπάρχει κάποιου είδους ανασυγκρότηση για τα όσα συνέβησαν». «Δεύτερον, σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να προχωρήσει σε μία ανάλυση για το συνολικό σύστημα, επειδή ότι έγινε αφορούσε την Ευρώπη όχι μόνο την Ελλάδα».

Ο κ. Τρισέ μίλησε και για τις αντοχές της ευρωζώνης στην πρώτη μεγάλη κρίση: «Αυτή η αντοχή στην ευρωζώνη συνολικά ήταν αξιοσημείωτη. Μην ξεχνάτε ότι ex ante κανείς δεν στοιχημάτιζε σε αυτή την αντοχή και πως είχαμε τη χειρότερη κρίση από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη».

Ερωτηθείς για το εάν η Τρόικα έχει πεθάνει απάντησε: «Είναι απολύτως απαραίτητη. Βεβαίως πρέπει να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά μπορεί λαμβάνοντας υπόψη όλες τις συνθήκες, που εξακολουθούν να είναι πολύ απαιτητικές , αλλά τότε ήταν εξαιρετικά σοβαρές καθώς διακυβευόταν το ίδιο το σύστημα»

Keywords
Τυχαία Θέματα