Κακοκαιρία και πάλι στην Αττική – Άρχισαν τα προβλήματα…

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται στην Αττική, με προβλήματα να αρχίζουν να παρουσιάζονται λόγω της συγκέντρωσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Τουλάχιστον 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και παροχή βοήθειας σε οχήματα έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ώρες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα επιχειρούν στην Αττική 20 συνεργεία.

Βροχοπτώσεις σημειώνονται και σε τμήμα της Πελοποννήσου, καθώς το κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τα δυτικά , με μικροπροβλήματα να έχουν αναφερθεί
στη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίς το μεσημέρι η βροχή έκανε τους δρόμους ποτάμια και η πυροσβεστική δέχτηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στη Θουρία ο ξεροπόταμος Ξερίλας κατέβασε πολύ νερό και παρέσυρε τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική παρενέβη και στα Χριστοφυλαίϊκα για την απομάκρυνση δένδρων που έπεσαν από τον αέρα.

Στο μεταξύ, στην ορεινή Αρκαδία κεραυνός που έπεσε το μεσημέρι, έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι- Στεμνίτσα ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ έκανε λόγο για βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπως και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, οι οποίες στις περισσότερες περιοχές θα είναι έντονες, καθώς και για ανέμους νότιους νοτιοανατολικούς μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 8 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο.

Για την Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Original article: Κακοκαιρία και πάλι στην Αττική – Άρχισαν τα προβλήματα….

Keywords
Τυχαία Θέματα