ΚΚΕ – Κουτσούμπας: Μαζική συμπαράσταση στους χιλιάδες εργαζομένους της ΕΡΤ

Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η ανακοίνωση της τριτοκομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζει, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετά χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.

«Είναι διαδικασία που

οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», προσθέτει.

Καταλήγοντας αναφέρει πως η εξέλιξη αυτή αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα, τονίζοντας την ανάγκη για μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ και εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, χαρακτήρισε προκλητική την απόφαση της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, είναι αντίθετο σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ που θα οδηγήσει και στην υπονόμευση του δικαιώματος του λαού στην ενημέρωση, αλλά και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό να στηρίξει αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στους άλλους δημόσιους οργανισμούς και να εκφράσει την αλληλεγγύη του προκειμένου να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα