Κλυδωνίζεται το ΠΑΣΟΚ – Νέο «πράσινο» όχι στα μέτρα

(UPD) Συνεχίζονται οι ανταρσίες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ακόμα ένας βουλευτής λέει «όχι» στη ψήφιση των μέτρων. «Καρφιά» Πάνου Μπεγλίτη σε όσους διαφωνούν με την πολιτική της ηγεσίας ή αποχωρούν από το κόμμα.

Ειδικότερα, την πρόθεση του να μην ψηφίσει τα μέτρα γνωστοποίησε ο δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης Μιλώντας στο Ant1, τόνισε ότι «δεν ψηφίζω τα μέτρα, δεν παραδίδω την έδρα».

Από την

πλευρά του ο πρώην υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «στο ΠΑΣΟΚ υπερασπιζόμαστε με όρους εθνικής ευθύνης το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Δεν θα σώσουν την ψυχή τους όσοι αποχωρούν από το ΠαΣοΚ και όσοι διαφωνούν. Έχουν βεβαρημένη την ψυχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι ώρες είναι δύσκολες για το ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του κινήματος να δίνει σκληρή απάντηση σε όσους όπως υποστηρίζει θέλουν να διαλύσουν το κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ αφήνει σε άλλους την συνεχή ενασχόληση με την ίντριγκα και την παραπολιτική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις προχθεσινές αποφάσεις της ΚΟ, που προκάλεσαν τις αποχωρήσεις στελεχών του. Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για καθαρή και οριστική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και πέταξε καρφιά σε όσους «ασχολούνται εργολαβικά με την επιχείρηση διάλυσης» του Κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της Κ.Ο., δοκίμασε τη συνοχή του κόμματος, θέτοντας δίλημμα στους βουλευτές λέγοντας ότι «όποιος δεν θέλει να ψηφίσει τα μέτρα χωρίζουν οι δρόμοι μας». Επίσης, για ζήτησε τη διενέργεια ψηφοφορίας για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας στο θέμα της υπερψήφισης των μέτρων. Τελικώς, στη ψηφοφορία πέντε βουλευτές διαφοροποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα, χθες, αποχώρησε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚ, η οποία με επιστολή της εκφράζει τη διαφωνία της για το νέο πακέτο μέτρων που θα συζητηθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και ότι το νέο ΠΑΣΟΚ δεν την εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά.

Ο Μιχάλης Κασσής δήλωσε «όχι» στα μέτρα και αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης της Κ.Ο. Σήμερα μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι είναι «ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω πλέον στο ΠΑΣΟΚ».

Η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη και οι κύριοι Μπόλαρης, Κουτσούκος και Σκανδαλίδης δήλωσαν ότι δεν είναι έτοιμοι να αποφασίσουν τώρα για τη στάση τους.

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει η Κατερίνα Μπατζελή
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε η πρώην βουλευτής Κατερίνα Μπατζελή, σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, τονίζοντας ότι «δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις συνεχείς μεταλλάξεις και τις κυλιόμενες συμμαχίες. Ένας αρχηγός με νωπή εντολή, τη στιγμή που είναι δύσκολο να πετύχει σύγκλιση απόψεων με τους βουλευτές του και όταν αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με πλασματικό τρόπο, συγκυριακό, ο ίδιος αποδυναμώνει και ανατρέπει τη στοιχειώδη συνοχή που υπάρχει στον ιστό του κόμματος».

Πρωτοβουλία: Αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Ζητά την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνητικό σχήμα ο πρόεδρος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ενώ ανέ

Keywords
Τυχαία Θέματα