Μπαίνουν σε ρύθμιση και όσοι καθυστερούν δόσεις ενήμερων δανείων

12:35 7/6/2013 - Πηγή: BankWars

Την υπαγωγή στο νομοσχέδιο για την ευνοϊκή μεταχείριση των δανειοληπτών με ενήμερα δάνεια και όσων καθυστερούν την καταβολή των δόσεων τους με την προϋπόθεση ότι δεν έχει γίνει καταγγελία της δανειακής σύμβασης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς.

Κατά τη διαδικασία της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο κ. Σκορδάς ανακοίνωσε ακόμα ότι προτίθεται να επιφέρει τροποποίηση

στο άρθρο που αναφέρεται σε δάνεια ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις δανειολήπτες με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική ρύθμιση προβλεπόταν υπαγωγή στο προωθούμενο καθεστώς για άτομα με αναπηρία άνω του 67%.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Θα ρυθμίζονται με βοήθεια διαμεσολαβητή χωρίς δικηγόρο

Τροποποίηση με την οποία εισάγεται ο θεσμός της διαμεσολάβησης στις ρυθμίσεις δανείων, κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, στο νομοσχέδιο για την ευνοϊκή μεταχείριση δανειοληπτών.

Σύμφωνα με αυτή τη ρύθμιση τα μέρη δύνανται να προσφύγουν στον θεσμό της διαμεσολάβησης και δεν υποχρεώνεται κάποιος να πληρώσει δικηγόρο.

Είναι συνεπώς δυνητική και όχι υποχρεωτική η προσφυγή στο Διαμεσολαβητή.

Με τη διάταξη που κατατέθηκε, τα μέρη δύνανται πριν την υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα διευκόλυνσης να προσφύγουν στη διαδικασία διαμεσολάβησης.

Σε περίπτωση που επιλεγεί αυτή η διαδικασία και αποτύχει, ο οφειλέτης δύναται να καταθέσει την αίτηση για το πρόγραμμα διευκόλυνσης ενώπιον του αρμόδιου Ειρηνοδικείου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο προωθούμενο νομοσχέδιο, καθώς και αντίγραφο του πρακτικού αποτυχίας της διαμεσολάβησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα