ΚΟΜΙΣΙΟΝ: “ΟΚ” σε επένδυση ύψους 107 εκ. ευρώ στην Ελλάδα – Αφορά το φυσικό αέριο

Το «ΟΚ» στην εκταμίευση κοινοτικών περιφερειακών κονδυλίων ύψους 107 εκατ. ευρώ για τη βελτιστοποίηση της παροχής φυσικού αερίου στην Ελλάδα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, τα κεφάλαια θα διοχετευθούν σε πέντε έργα, συνολικής αξίας 551,6 εκατ. ευρώ, τα οποία αποσκοπούν στη βελτίωση της μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Επιπλέον, τα έργα θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας,

«εξυπηρετώντας περισσότερους πελάτες και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα τοπικών επιχειρήσεων», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Παράλληλα, τα εν λόγω έργα θα συμβάλλουν στην «ενεργειακή ασφάλεια» της Ελλάδας και της Νότιας Ευρώπης, αλλά και στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Ένα σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό σύστημα παροχής ενέργειας στην Ελλάδα θα κάνει μία πραγματική διαφορά για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα βοηθώντας τοπικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν και να εγγυηθούν καλύτερη και φθηνότερη παροχή ενέργειας στα νοικοκυριά», δήλωσε ο αρμόδιος Eπίτροπος J. Hahn.

Τόνισε επίσης πως η επένδυση των 107 εκατ. ευρώ καταδεικνύει το γεγονός ότι η Ευρώπη εστιάζει σε έργα που προωθούν την ενεργειακή αποτελεσματικότητα και βοηθούν την επιχειρηματικότητα, ειδικά τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα