ΚΥΠΡΟΣ: “Χοντραίνει” η κόντρα Αναστασιάδη – Δημητριάδη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας N. Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα ότι η νομική διαδικασία κατά του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί, μεταδίδει το Stockwatch.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το πέρας της κοινής συνέντευξης με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ερωτηθείς κατά πόσο κατά τη συνάντηση του συζητήθηκε και το θέμα των σχέσεων κυβέρνησης και κεντρικής τράπεζας,

απάντησε: «Δεν συζητήσαμε θέμα διοικητή της κεντρικής τράπεζας».

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια αν οι τελευταίες αντιδράσεις από την ΕΚΤ και τον Όλι Ρεν αλλάζουν κάτι από την αρχική δημόσια δήλωση του ότι θα προωθήσει προσφυγή στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο για παύση του διοικητή ο πρόεδρος απάντησε αρνητικά.

«Η διαδικασία θα προωθηθεί», είπε λακωνικά στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου του ευρωπαίου αξιωματούχου.

Σύμφωνα με τη «Σημερινή», κατά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον γενικό και βοηθό γενικό εισαγγελέα έγινε εκτενής συζήτηση σε σχέση με τις νομικές διεργασίες για το θέμα του διοικητή. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της δημοκρατίας φέρεται αποφασισμένος να οδηγήσει το θέμα στα άκρα, εξαντλώντας όλα τα νομικά περιθώρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα