ΚΥΠΡΟΣ: “Κολλάει” στην Βουλή το μνημόνιο;

Κρύος ιδρώτας περιλούζει αξιωματούχους του προεδρικού μετά τη γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα ότι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση πρέπει να εγκριθούν από το κυπριακό κοινοβούλιο.

Η πρόσφατη εμπειρία της καταψήφισης του οριζόντιου κουρέματος από το κυπριακό κοινοβούλιο στις 19 Μαρτίου, και η κατάληξη σε βαθύ κάθετο κούρεμα

και resolution των δύο τραπεζών μετά τη θυμωμένη αντίδραση των νομοθετών στις αποφάσεις του Eurogroup, δημιουργούν ανησυχίες σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ότι η εμπλοκή του κοινοβουλίου στη διαδικασία εμπεριέχει κινδύνους.

Σύμφωνα με το Stockwatch, το προεδρικό δεν αποκλείει τη δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου που θα δυσκολέψει τις προσπάθειες προώθησης μνημονιακών νομοσχεδίων, δημιουργώντας παράλληλα ενδοκομματικούς τριγμούς σε κόμματα που στηρίζουν το Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης με διακριτικό, αλλά εμφανή τρόπο, δεν έκρυψε σήμερα τις ανησυχίες της κυβέρνησης για την πιθανότητα ν’ αναγκαστεί η κυβέρνηση να προωθήσει το μνημόνιο στη βουλή, κάτι που πρόκρινε με γνωμάτευση του ο γενικός εισαγγελέας.

Εξήγησε, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ότι δεν είναι δυνατό η δανειακή σύμβαση της Κύπρου να επικυρώνεται από κοινοβούλια κρατών μελών της Ευρωζώνης και την ίδια ώρα το κυπριακό νομοθετικό σώμα να την απορρίπτει ή να προβαίνει σε τροποποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα