ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Στην αντεπίθεση περνά ο συνεργάτης του πρωθυπουργού – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

20:23 8/2/2013 - Πηγή: BankWars

Διευκρινίσεις έδωσε στη δημοσιότητα ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Στ. Παπασταύρου, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του.

Με δήλωσή του, ο κ. Παπασταύρου διευκρινίζει ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα, αλλά όπως εξηγεί ο επίμαχος λογαριασμός ανήκε σε επιχειρηματία πελάτη του και όχι στον ίδιο.

«Θα το πω άλλη μία φορά για εκείνους που, δήθεν, δεν το ξέρουν: Ήμουν δικηγόρος διεθνούς επενδυτικής

εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων που δραστηριοποιείτο κυρίως στο εξωτερικό», υπογραμμίζει. Προσθέτει ακόμη ότι δεν έχει «καμία σχέση με φαντασιώσεις για λογαριασμούς 550 εκατομμυρίων ευρώ, με Siemens, C4I, Κατάρ κλπ.», ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό αμοραλισμό».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της εμπλοκής του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Προανακριτικής, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης αφήρεσε το λόγο από τη βουλευτή του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει τις δηλώσεις του Σταύρου Παπασταύρου, τονίζοντας ότι «επιβεβαιώνουν» τους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου.
«Η απάντηση του κ. Παπασταύρου ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη δική μας ανακοίνωση.
1. Δέχεται ότι είναι συνδιαχειριστής επενδυτικού fund που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ.
2. Δεν αρνείται ότι είναι συνεργάτης του κ. Σαμαρά. Τα βασικά όμως ερωτήματα αφορούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό και στην κάλυψη που παρέχει στον σύμβουλό του και σε ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υπόθεση της λίστας και όχι μόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «παραμένει επίσης αναπάντητο το ζήτημα της έρευνας από το ΣΔΟΕ της συγκεκριμένης κατάθεσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα