Λονδίνο: Τρίτη κατάρρευση συστημάτων του χρηματιστηρίου μέσα σε τρεις μήνες

Για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μήνες κατέρρευσαν τα συστήματα του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαπραγμάτευση για περίπου 2.000 μετοχές μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Συγκεκριμένα, η διαπραγμάτευση των μετοχών που επηρεάστηκαν διεκόπη λίγο μετά τις 9.15 π.μ. (τοπική ώρα) και επαναλήφθηκε περίπου μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με τον διαχειριστή του χρηματιστηρίου. Τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg δείχνουν ότι πολλές μετοχές εξακολουθούσαν να μη διαπραγματεύονται στις 10.50 π.μ. (12.50

μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Τον Οκτώβριο, η διαπραγμάτευση σε εκατοντάδες μικρότερες μετοχές σταμάτησε στα τελευταία 80 λεπτά μιας συνεδρίασης, ενώ τον περασμένο μήνα οι δείκτες FTSE Russell του χρηματιστηρίου του Λονδίνου σταμάτησαν για περίπου 40 λεπτά, διακόπτοντας τις συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιταλία και τη Νότια Αφρική.

«Δεν είναι καλός οιωνός για το LSE (London Stock Exchange, χρηματιστήριο του Λονδίνου), καθώς δεν είναι η πρώτη φορά» δήλωσε ο Τζον Μουρ, επικεφαλής trading στην Berkeley Capital Wealth Management, προσθέτοντας: «Οι επενδυτές και οι traders μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους όταν δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές, καθώς και να προσελκύσουν την προσοχή από τη ρυθμιστική Αρχή καθώς τα ζητήματα επιμένουν. Στη σημερινή εποχή αναμένουμε χρόνο λειτουργίας 100%, ανάλογο με τους άλλους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες παγκοσμίως».

Η LSEG ανέφερε ότι διερευνά την τελευταία διακοπή λειτουργίας. Τον Οκτώβριο, ανέφερε ότι η διακοπή των συναλλαγών που επηρέασε εκατοντάδες ως επί το πλείστον μικρότερες μετοχές είχε προκληθεί από «ένα πρόβλημα μηχανικής λογικής» στα συστήματά της.

Οι πρόσφατες διακοπές λειτουργούν ως πλήγμα στο κύρος της LSEG καθώς προσπαθεί να μετατραπεί από πάροχος ανταλλαγής σε κολοσσό υπηρεσιών δεδομένων. Η Microsoft το 2022 συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 4% στην εταιρεία ως μέρος μιας συμφωνίας με βάση την οποία η LSEG συμφώνησε να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε υπηρεσίες cloud σε συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό για τα επόμενα 10 χρόνια.

Το 2021, η εταιρεία ολοκλήρωσε την εξαγορά αντί 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Refinitiv, η οποία επρόκειτο να αρχίσει τη νέα εποχή για την LSEG. Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία διαχείρισης του χρηματιστηρίου είπε ότι θα δημιουργήσει πέντε νέα τμήματα από το επόμενο έτος: δεδομένα και ανάλυση, FTSE Russell, πληροφορίες επενδυτικού ρίσκου, κεφαλαιαγορές και μετασυνεδριακές υπηρεσίες.

Keywords
Αναζητήσεις
londino-triti-katarrefsi-systimaton-tou-chrimatistiriou-mesa-se-treis-mines.htm
Τυχαία Θέματα